Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πήγαινε για πρόξενος ο φυγόδικος Πάλλης

Τον είχε ζητήσει το  νησιωτικό κρατίδιο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε , στις ακτές της δυτικής Αφρικής

PallisΠαρ’ ολίγον επίσημος διπλωμάτης της χώρας ο φυγόδικος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης σύμφωνα με το Βήμα που αποκαλύπτει ότι το νησιωτικό κρατίδιο Σάο Τομέ και Πρίνσιπε , στις ακτές της δυτικής Αφρικής ζήτησε από την Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012 να αναγορευτεί επίτιμος πρόξενός του.

Όπως αναφέρουν ορισμένες δικαστικές πηγές το αίτημα υποβλήθηκε καθώς ο επιχειρηματίας είχε διασυνδέσεις στο κρατίδιο και ενώ είχε ήδη εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη και στόχος του εκτιμούν ότι ήταν η ειδική δικαστική μεταχείριση που θα είχε ως επίτιμος πρόξενος σε περίπτωση διώξεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, παρότι λίγες εβδομάδες αργότερα ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία από το υπουργείο Εξωτερικών και εκδόθηκε το αρχικό προεδρικό διάταγμα για τον ορισμό του, η υπόθεση πάγωσε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου και βρέθηκαν δεκάδες όπλα και ναζιστικά σύμβολα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό οπλισμού, που σύμφωνα με καταγγελίες πρώην συνεργάτη του ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες όπλα.

Στο μεταξύ άφαντος παραμένει ο επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της FBBank αλλά και για αρπαγή και εκβίαση σε βάρος συνεργάτη του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By