Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πήγε στη Βουλή με τα εσώρουχα

…εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία του

timthumb

΄Ενας Μεξικανός βουλευτής επέλεξε έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο διαμαρτυρίας  κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα.  Ο λόγος για τον Αντόνιο Γκαρσία Κονέχο που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD) ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και  έβγαλε τα ρούχα του!

Φορώντας μόνο με ένα μαύρο σλιπάκι  άρχισε να συνομιλεί με τους συναδέλφους του θέλοντας με αυτόν τον τρόπο  να καταγγείλλει τις προτεινόμενες αλλαγές και τις επικείμενες καταστροφές που θα επιφέρουν κατά την άποψή του: «Μόνο αυτό μου απέμεινε και δεν θα καταφέρετε να το πάρετε», είπε όταν έμεινε με το σλιπάκι του ενώ τόνισε «Είναι ντροπή! Δεν ντρέπομαι που γδύνομαι, αλλά για αυτό που κάνετε, που είναι ατιμία. Το Μεξικό πληρώνει τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια. Πρακτικά, χαρίζετε ό,τι έχουμε. Αυτό είναι ντροπή!».

Τι αφορούσε όμως το νομοσχέδιο που στην κυριολεξία έβγαλε τον βουλευτή από τα ρούχα του;

Το νομοσχέδιο αφορούσε την απελευθέρωση στον τομέα της ενέργειας ώστε να επενδύσουν στη χώρα και ιδιωτικές εταιρείες με απώτερο σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Tο συγκεκριμένο νομοσχέδιο τελικά εγκρίθηκε με ψήφους 353 υπέρ έναντι 134 .

Η επεισοδιακή μαραθώνια συνεδρίαση δεν περιορίστηκε μόνο στο στριπτίζ του βουλευτή όμως αφού ακολούθησαν και άλλου είδους μικροεπεισόδια όπως αυτό μεταξύ δύο βουλευτίνων με την Κάρεν Κιρόγκα του PRD να καταγγέλλει ότι η Λάντι Μπερσούσα του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος την χτύπησε με γροθιές, την χαστούκισε και την γρατζούνισε με τα νύχια της.

Η συζήτηση κράτησε 20 ολόκληρες ώρες κατά την διάρκεια των οποίων οι πόρτες του Κονγκρέσου παρέμειναν κλειδαμπαρωμένες και φραγμένες με καρέκλες ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By