Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πήραν πίσω τις αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών

Ο θόρυβος που προκάλεσε η αποκάλυψης της εγκυκλίου με την οποία συνταξιούχοι βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες αποκτούσαν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις συντάξεις τους, ανάγκασε την κυβέρνηση να «μαζέψει» το θέμα.

vouliΣε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του μίλησε περί επαναξιολόγησης ευνοϊκών ρυθμίσεων που ανήκουν σε προγενέστερα της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματα. 
«Στις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα, η προσπάθεια επιβάλλεται να είναι συλλογική και το παράδειγμα πρέπει να δίνεται πρωτίστως από τους αιρετούς κάθε βαθμίδας.  Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενίσχυσε προνόμια σε βουλευτές και αιρετούς, αλλά αντίθετα κατήργησε κάθε προνόμιο με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης.  Διευθετήσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις που ανήκουν σε προγενέστερα της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματα επαναξιολογούνται συνολικά με σκοπό την κατάργησή τους»,  είπε ειδικότερα ο κ.Βρούτσης.
Η εγκύκλιος την οποία είχε δημοσιεύσει η Ελευθεροτυπία την Τρίτη υπεγράφη από τη διοίκηση του ταμείου στις 8 Αυγούστου ως «εξαιρετικά επείγουσα» διευκρινίζοντας προηγούμενη εγκύκλιο βάσει διάταξης νόμου που ψηφίστηκε το 2012, δηλαδή στο δεύτερο μνημόνιο.  Ειδικότερα επέτρεπε αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, δημάρχους και νομάρχες τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης. Ήδη πάντως στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει να πιέζουν οι βουλευτές προκειμένου να μην καταργηθεί η εγκύκλιος και η επανεξέταση να μείνει στα λόγια, επικαλούμενοι τις μειώσεις που έχουν υποστεί από τις αρχές του έτους. 
(Visited 1 times, 1 visits today)
By