Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πήρε έργο από την Ε.Ε. η Intrasoft, συνολικού ύψους 37,8 εκατ. ευρώ

simfonia epixeirisi

Έως 8 χρόνια η διάρκεια της σύμβασης

Logo_INTRASOFT

Η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ επέλεξε τη κοινοπραξία που συμμετέχει η Intrasoft International για να υλοποιήσει σύμβαση-πλαίσιο αξίας 37,8 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το έργο (FITSDEV3) αφορά στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στη φορολογία και στο σύστημα ελέγχου των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Η σύμβαση αυτή -μέγιστης διάρκειας οκτώ ετών– ενισχύει την ήδη  φήμη της εταιρίας ως αξιόπιστου συνεργάτη του Ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα στο χώρο της πληροφορικής, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της εταιρίας στον καθετοποιημένο χώρο της Φορολογίας και των Τελωνείων.

Στο πλαίσιο του έργου, η INTRASOFT International θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τεχνικό αλλά και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και υπηρεσίες ανάπτυξης, συντήρησης και υποστήριξης σε όλα τα υφιστάμενα, αλλά και μελλοντικά διευρωπαϊκά πληροφοριακά συστήματα (Trans-European systems – TES) και εφαρμογές της Φορολογίας και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Η συμμετοχή της INTRASOFT International εκτιμάται στο 45% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Στην κοινοπραξία μετέχει επίσης η εταιρία Arhs Developments S.A. Το έργο, αρχικής διάρκειας τριών ετών, μπορεί να ανανεωθεί μέχρι πέντε φορές, κάθε φορά για μία περίοδο ενός έτους, με μέγιστη διάρκεια έργου τα οκτώ έτη.

Η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διευρωπαϊκών υπηρεσιών πληροφορικής στα κράτη μέλη, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, αλλά και εσωτερικά στο προσωπικό της Επιτροπής. Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως σημαντικές για τη βιωσιμότητα των πολιτικών και την επίτευξη των στόχων της ΕΕ στον τομέα των τελωνείων και της φορολογίας, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της λειτουργίας των τελωνειακών και φορολογικών διαδικασιών εντός της ΕΕ. Τα περισσότερα, άλλωστε, από τα συστήματα πληροφορικής της Γενικής Διεύθυνσης είναι διευρωπαϊκά συστήματα, τα οποία καλύπτουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αθανάσιος Κωτσής δήλωσε: «Για ακόμη μία φορά, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε στο δύσκολο έργο της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, να βοηθήσει τα κράτη μέλη στην καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και τη μείωση του κόστους συμμόρφωσης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Αυτή η τελευταία σύμβαση είναι ακόμα ένα από τα πολλά έργα που αποδεικνύουν τη διεθνή δυναμική της εταιρίας μας, ενώ παράλληλα δικαιολογούν την ηγετική θέση της INTRASOFT International στον χώρο του Ευρωπαϊκού δημόσιου τομέα. Είναι τιμή μας που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας τη σιγουριά ότι έχουμε την εμπειρία και τεχνογνωσία, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τους ανθρώπους μας και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφορικής μας.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By