Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Λιέγη (0-0) χάνοντας ευκαιρίες για τη νίκη…

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα και πήρε σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση μετά το 0-0 με τη Σταντάρ στη Λιέγη κι ενώ έχασε ορισμένες μεγάλες ευκαιρίες να πάρει ακόμη και τη νίκη.

standard_panathinaikosΣε ένα σκληρό παιχνίδι με πολλές κίτρινες κάρτες, ο Παναθηναϊκός είχε τις φάσεις του ενώ κατά διαστήματα και, κυρίως, στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Κι όμως, προς το τέλος χρειάστηκε το εκπληκτικό τάκλιν του Κουτρουμπή για να σταματήσει τον Ντε Καμάργκο πριν σκοράρει. Ε, θα μιλούσαμε για μεγάλη αδικία…

Στο 16′ ο Εμπιά που δεν φάνηκε είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς, ενώ ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 21΄ όταν ο Πέτριτς σέντραρε προς την πλευρά του αλλά ο Σουηδός δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε. Καλό το μακρινό σουτ του Νάνο στο 30΄ όταν προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καβασίμα ενώ, μετά την απόκρουση του Ιάπωνα τερματοφύλακα, ο Ζέκα δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Στο 38′ ο Κοτσώλης είχε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Ντε Καμάργκο”.

Στην επανάληψη οι πράσινοι είχαν τρομερές ευκαιρίες με Ζέκα (52′), Πέτριτς (57)”, έπαιξαντην Σταντάρ στο μισό γήπεδο και έφτασαν ανάσες από το γκολ ξανά στο 65′: δοκάρι σε βολίδα του Σίλντενφελντ και άστοχο πλασέ από πλεονεκτική θέση του Ατζαγκούν!

Την κίτρινη κάρτα του Ισπανού Κάρλος Γκόμες αντίκρισαν οι Εμπιά (28′), Μέντες (31΄), Βαν Ντάμε (41′), Σιμάν (50′), Τεσέϊρα (74′), Λαγός (78′), Μπεργκ (79′), Καρσελά (81′).

Σταντάρ: Καβασίμα, Σταμ (87′ Μίλετς), Αρσλάναγκιτς, Τεσέιρα, Σιμάν (61′ Εμποκού), Βαν Ντάμε, Εμπιά (Εμπομπό 82′), Μαρκέ, Καρσελά, Ντε Καμάργκο, Εζεκίελ.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (71′ Καρέλης), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν (85′ Κλωναρίδης), Πέτριτς (64′ Πράνιτς), Μπεργκ.

Β.Μελέκογλου

 

 

By