Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πήρε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο Μπερσάνι

Θα αναζητήσει ισορροπίες μεταξύ λαϊκής αγανάκτησης και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων δήλωσε ο ηγέτης της κεντροαριστεράς

 

italiaΣτα χέρια του ηγέτη της κεντροαριστεράς Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία, 30 περίπου ημέρες μέτα το εκλογικό αποτέλεσμα που του έδωσε μέν την πρωτιά αλλά όχι και την δυνατότητα ελέγχου της Ιταλικής Γερουσίας.

Ουσιαστικά από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει αντιληπτό το εάν θα καρποφορήσουν οι έως σήμερα προσπάθειες τους για την διαμόρφωση κυβέρνησης συνεργασίας. Πάντως μετά την επαφή που είχε με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζιόρτζο Ναπολιτάνο ο Π.Μπερσάνι υποστήριξε πως θα αναζητήσει την ισορροπία ανάμεσα στις αλλαγές που απαιτεί η ιταλική κοινωνια στις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας και στις απαραίτητες μεταρυθμίσεις για την διάσωση της οικονομίας, που είνια η 3η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη με χρός όμως μεγαλύτερο των 3 δισεκατομμυρίων.

Ο Π.Μπερσάνι έχει πραγματοποιήσει ανοίγματα τόσο στην κεντροδεξιά του Σ.Μπερλουσκόνι όσο και στον αστάθμητο παράγοντα της ιταλικής πολιτικής ζωής που είναι το Κίνημα των 5 αστέρων του πρώην κωμικού Πέπε Γκρίλλο.[space size=»30″]

 

By