Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πήρε πάνω από 2 δισ. δολάρια επιχορήγηση και τώρα κάνει απολύσεις!

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η General Motors Holden, παρά τις επιχορηγήσεις που έλαβε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας τα δύο τελευταία χρόνια.

general-motors-holden1Κρατική επιχορήγηση  2,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων πήρε η General Motors Holden την τελευταία δεκαετία και τώρα ανακοινώνει μαζικές απολύσεις  500 εργαζομένων σε Αδελαιδά και  Μελβούρνη.

H γνωστή αυστραλιανή αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Holden ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 500 άτομα τη δύναμη του προσωπικού της. Οι μαζικές απολύσεις αποδόθηκαν στη μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της εταιρείας και στη διατήρηση του αυστραλιανού δολαρίου σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που περιορίζει τις εξαγωγές της. Εκτιμάται πως 400 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Αδελαΐδα και άλλες 100 θέσεις στη Μελβούρνη. Η Holden έκανε  γνωστό ότι θα περιορίσει κατά 400 έως 335 την ημερήσια παραγωγή αυτοκινήτων της.

Σημειώνεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι κρατικές επιδοτήσεις που έλαβε η Holden από την αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία, ανέρχονται σε 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά φαίνεται πως ούτε η κρατική ενίσχυση δεν στάθηκε αρκετή για να αποσοβήσει τις μαζικές απολύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα, ένα από τα διευθυντικά στελέχη της Holden, που επιβλέπει παράλληλα τις κυβερνητικές επιδοτήσεις υποστήριξε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων «πιάνουν τόπο», αφού συμβάλλουν στην αύξηση του ετήσιου τζίρου της γενικότερης οικονομίας κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

«Βεβαίως και έχουμε λάβει πολλά λεφτά, πρόσθεσε, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι ότι κατασκευάζουμε αυτοκίνητα για την Αυστραλία και ξοδεύουμε πολλά χρήματα στη χώρα βοηθώντας την ανάπτυξη της οικονομίας της».

By