Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πήρε το χρίσμα ο Γιούνκερ

«Η απόφαση ελήφθη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανακοίνωσε ο Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter

Οι ηγέτες της Ευρώπης πρότειναν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, για την προεδρία της Κομισιόν στη διάρκεια της συνόδου κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες παρά τις αντιρρήσεις της Βρετανίας και του πρωθυπουργού Κάμερον, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.

«Η απόφαση ελήφθη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρότεινε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» ανακοίνωσε ο Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Ρομπάι δεν διευκρίνισε αν έγινε ψηφοφορία μεταξύ των 28 ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια διαδικασία που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν και την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με Βρετανό αξιωματούχο, έγινε ψηφοφορία και την υποψηφιότητα του Γιούνκερ υποστήριξαν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες εκτός του Κάμερον και του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.

Ο διορισμός του Γιούνκερ πρέπει να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που αναμένεται να γίνει τη 16η Ιουλίου.

By