Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πίστη στην ISIS ορκίζονται ισλαμιστές μαχητές στην Αίγυπτο

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν μια εξέγερση τζιχαντιστών

islamiko-kratos

Η ισλαμική οργάνωση Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις η πλέον ενεργή μαχητική ομάδα τζιχαντιστών της Αιγύπτου, έχει ορκιστεί υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Αποφασίσαμε να ορκιστούμε πίστη στον εμίρη των πιστών Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, χαλίφη των μουσουλμάνων στη Συρία και το Ιράκ και σε άλλες χώρες» ανέφερε η ανακοίνωση της ακραίας μαχητικής ομάδας τζιχαντιστών της Αιγύπτου.

Η Ανσαρ Μπάιτ αλ-Μάκντις είχε προηγουμένως ανακοινώσει μέσω του πρακτορείου Ρόιτερς ότι αναζήτησε έμπνευση και συμβουλές από το Ισλαμικό Κράτος, το ριζοσπαστικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα που κατέχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας αντιμετωπίζουν μια εξέγερση τζιχαντιστών από τη στιγμή της ανατροπής από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το περασμένο έτος. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τριών μηνών, σε περιοχές του βόρειου Σινά μετά από σειρά επιθέσεων στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 μέλη και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας.

Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, αυτές έχουν κοινά χαρακτηριστικά με προηγούμενες επιθέσεις από την Ανσάρ Μπάιτ αλ-Μάκντις.

By