Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παγώνουν οι ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

«Νέο μέτωπο για την κυβέρνηση ο αιγιαλός»

eiathBb

Σε προσωρινό «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης τόσο της ΕΥΔΑΠ όσο και της ΕΥΑΘ φαίνεται ότι συμφώνησαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι σε μία προσπάθεια να αμβλύνουν το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε για τη ΔΕΗ και να μην ανοίξουν νέα μέτωπα.

Ενδεικτικές των προθέσεων της κυβέρνησης ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος διαμήνυσε χαρακτηριστικά «πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ».

Υπενθυμίζεται ότι το άνωτατο δικαστήριο τον περασμένο Μάιο είναι κρίνει αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση επιδίδεται σε ασκήσεις επί χάρτου για το πως θα ξεπεράσει, όσο πιο ανώδυνα μπορεί, τη σκόπελο των ιδιωτικοποιήσεων των αιγιαλών, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έδειξε τα δόντια του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη έχει οργανωθεί η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για αύριο Τετάρτη με ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ η προθυμία της ΔΗΜΑΡ να συστρατευθεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του νομοσχεδίου των αιγιαλών, με δεδομένο ότι αποδέχθηκε να συμμετάσχει στην αυριανή εκδήλωση, καθιστά δυσκολότερη την κατάσταση για την κυβέρνηση.

Η απάντηση του Μαξίμου στις πρώτες «γκρίνιες» της αντιπολίτευσης είναι ότι από το πρώτο σχέδιο έχουν υπάρξει αλλαγές, ενώ παράλληλα προγραμματίζει ενημερωτική εκστρατεία για τα οφέλη του νομοσχεδίου στον τουρισμό και στην οικονομία.

 

 

By