Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Παγώνουν» τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Προσωρινό «πάγωμα» των νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ εξήγγειλε ο Διοικητής του Οργανισμού κ Αμπατζόγλου, καθώς δεν μπορούν να απορροφηθούν  κονδύλια από το ΕΣΠΑ

 

ανεργοι

Συγκεκριμένα ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ Αμπατζόγλου έκανε γνωστό σήμερα το πρωί ότι τα προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ δεν μπορούν να ξεκινήσουν αυτή την περίοδο αφού δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί τα εν λόγω προγράμματα, λόγω του παγώματος που έχει επιβάλλει η Κομισιόν

Επίσης ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έκανε γνωστό ότι μόνο 150.000 είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας από τους 1 εκατ. ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα  dikaiologitika.gr, πρόκειται για «πάγωμα» όλων των έργων και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή υπήρξε υπέρβαση χρηματοδότησης. Οι τεχνοκράτες της ΕΕ εντόπισαν πριν από το Πάσχα το σφάλμα και απαίτησαν από την ελληνική πλευρά να σταματήσει άμεσα κάθε ροή χρηματοδότησης, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Έτσι όλα τα προγράμματα εργασίας που αναμενόταν να τρέξουν παίρνουν παράταση αφήνοντας κενό από την λήξη των προηγούμενων προγραμμάτων που κοντεύουν να λήξουν , όπως το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει ενώ αναμένεται να λήξουν και οι τελευταίες.

Μπορεί λοιπόν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία να έχουν εξαγγελθεί με… τυμπανοκρουσίες, αλλά για να προχωρήσουν, να ολοκληρωθούν και να τα καρπωθούν οι άνεργοι, πρέπει απαραίτητα να ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Έτσι οι »ασπιρίνες» που παρέχει το υπουργείο Εργασίας για την αντιμετώπιση της ασθένειας που χτυπάει τους νέους ανθρώπους της χώρας και ονομάζεται ,ανεργία, προς το παρόν τελείωσαν αφού η έγκριση της κομισιόν για να ξεμπλοκάρουν τα προγράμματα φαίνεται να αργεί.

By