Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Πακιστάν: 24 νεκροί από την κατάρρευση τεμένους

Τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης της στέγης παραμένουν σήμερα άγνωστα, αλλά αξιωματούχοι είπαν πως μπορεί να έχουν σχέση με τις πλημμύρες εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων των μουσώνων

pakistan-mosque

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες κατά την κατάρρευση ενός τεμένους στη Λαχόρη, την πολιτιστική πρωτεύουσα του Πακιστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ινδία, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι τοπικές αρχές.

Οι διασώστες είχαν μιλήσει χθες, Τρίτη, το βράδυ για περίπου δέκα νεκρούς από την κατάρρευση της στέγης αυτού του τεμένους που βρίσκεται σε μια φτωχή συνοικία της Νταρογαουάλα, αλλά είχαν προειδοποιήσει πως ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί επειδή πιστοί παρέμεναν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Ο επικεφαλής της τοπικής περιφέρειας Μουχάμαντ Ουσμάν ανακοίνωσε αργότερα πως οι νεκροί είναι 24 και οι τραυματίες επτά. Οι διασώστες επιβεβαίωσαν το νέο απολογισμό.

Τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης της στέγης παραμένουν σήμερα άγνωστα, αλλά αξιωματούχοι είπαν πως μπορεί να έχουν σχέση με τις πλημμύρες εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων των μουσώνων.

Το Πακιστάν και ιδιαίτερα η επαρχία του Πουντζάμπ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Λαχόρη, πλήττεται από τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων που στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 231 ανθρώπους, έχουν προκαλέσει καταστροφές σε εκατοντάδες χωριά και έχουν πλημμυρίσει καλλιεργήσιμα εδάφη.

Σύμφωνα με τον Μπιλάλ Γιασίν, έναν υπουργό της επαρχιακής κυβέρνησης του Πουντζάμπ, οι πλημμύρες που συνδέονται με τις βροχοπτώσεις αυτές συνέβαλαν ίσως στην εξασθένηση της δομής του τεμένους.

By