Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παλάτια από πάγο

Γεννιούνται κάθε Χριστούγεννα από επιδέξια χέρια που σμιλεύουν τόνους πάγου για να μετατραπούν σε παγωμένο νερό την άνοιξη. Κάθε χρόνο και άλλο design.

Τα 10 πιο παραμυθένια ξενοδοχεία από πάγο στον κόσμο μπορεί να προσφέρουν διαμονή σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός αλλά αποτελούν την πιο hot τάση του χειμώνα.

Ice Hotel, Σουηδία

Κάθε Χριστούγεννα ανασταίνεται μέσα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Torne και κάθε άνοιξη επιστρέφει στην υδάτινη αγκαλιά του, για να καταλήξει στον αιώνιο προορισμό του: τον κόλπο της Bothnia.

Στο ενδιάμεσο, το Ice hotel νανουρίζει στον κόρφο του τα πιο διάφανα όνειρα, στην απόκοσμη και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το βόρειο σέλας. Ένα γιγάντιο ιγκλού-κομψοτέχνημα, που κλείνει μέσα του την αποστομωτική μαγεία του Αρκτικού Κύκλου, μπολιάζοντάς τη με κρυστάλλινους τόνους εξωτισμού.

Ένα ξενοδοχείο-προορισμός, που θα σε φέρει ως την παγωμένη καρδιά της Λαπωνίας, σε αναζήτηση των πιο ακραίων χειμερινών συγκινήσεων (www.icehotel.com).

Hotel of Ice, Ρουμανία

Βρίσκεται στα Καρπάθια και το φετινό του θέμα είναι αφιερωμένο στο μπαρόκ. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2005 και από τότε κάθε Δεκέμβρη σκαλίζεται από τεράστια κομμάτια πάγου για να λιώσει λίγους μήνες αργότερα.

Περιλαμβάνει εκκλησάκι για ένα ξεχωριστό γάμο αλλά και πάρκο για πατινάζ, σκι και βόλτες με έλκηθρα (hotelofice.ro)

Iglu Dorf, Ελβετία/Γερμανία/Ανδόρα

Δεν είναι ένα αλλά έξι ξενοδοχεία σε διαφορετικές τοποθεσίες στις Άλπεις και τα Πυρηναία, όπως το Γκστάαντ και το Ζερμάτ. Τα άκρως ρομαντικά ιγκλού είναι διαθέσιμα από τα Χριστούγεννα μέχρι περίπου τα μέσα Απριλίου (www.iglu-dorf.com).

Arctic Snowhotel,Φινλανδία

Ένας ολόκληρος κόσμος από τόνους πάγου στο πιο περιζήτητο χωριό, το Ροβανιέμι, το χωριό του Άι-Βασίλη. Θα βρείτε δωμάτια, σουίτες, εκκλησάκι, εστιατόριο αλλά και σάουνες (www.arcticsnowhotel.fi).

Kirkenes Snowhotel, Νορβηγία

Από το 2006 αποτελεί μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε ανέγγιχτο περιβάλλον. Καθένα από τα 20 δωμάτια είναι διακοσμημένο με ατμοσφαιρικά φωτισμένα γλυπτά φτιαγμένα από πάγο που έχουν σκαλίσει καλλιτέχνες του πάγου στην κινεζική πόλη Harbin ενώ η θεματολογία αλλάζει από δωμάτιο σε δωμάτιο (kirkenessnowhotel.com).

Hοtel de Glace, Καναδάς

Ιδανικό για όποιον θέλει να ζήσει όπως οι Εσκιμώοι, μόλις 10 λεπτά από το Κεμπέκ. Λειτουργεί για λίγους μήνες κάθε χρόνο και είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από τόνους πάγο και χιόνι. Το ξενοδοχείο-έργο τέχνης κάθε χρόνο μεταμορφώνεται από τα χέρια των τεχνιτών του πάγου και διαθέτει 44 θεματικά δωμάτια και σουίτες ενώ hot spot είναι το ice bar (www.hoteldeglace-canada.com).

SnowCastle of Kemi, Φινλανδία

Δεν πρόκειται για απλό ξενοδοχείο αλλά για ολόκληρο κάστρο που κατασκευάζουν κάθε χρόνο οι ντόπιοι τεχνίτες του πάγου εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Στο παγωμένο εσωτερικό του θα βρείτε ξενοδοχείο με 18 δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ αλλά και εκκλησάκι (www.visitkemi.fi).

Sorrisniva Igloo Hotel, Νορβηγία

Κάθε χρόνο επιδέξια χέρια σμιλεύουν τον πάγο για να δημιουργήσουν το ξενοδοχείο-ιγκλού για μια μοναδική εμπειρία διαμονής που θα διαρκέσει μόνο τέσσερις μήνες. Εκτός από 30 δωμάτια, θα βρείτε σουίτες, εκκλησάκι, μπαρ και lounge ενώ οι χώροι του είναι διακοσμημένοι με εκπληκτικά γλυπτά από πάγο.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του βρίσκεται μόνιμα μεταξύ -4 και -7 βαθμών Κελσίου. Γι’αυτό και οι θαμώνες κοιμούνται σε μαξιλάρια από δέρμα ταράνδου και ειδικούς υπνόσακους που μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία -30 βαθμών, κι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος υποθερμίας. Το μόνο που σας συνιστούν είναι να φοράτε ισοθερμικά εσώρουχα και σκούφο το βράδυ (www.sorrisniva.no).

Igloo Village, Φινλανδία

Εκτός από ιγκλού από πάγο θα βρείτε και γυάλινα ιγκλού που χαρίζουν μοναδική θέα στον ουρανό και το βόρειο σέλας. Η μέση θερμοκρασία δωματίου είναι από -3 μέχρι -6 βαθμούς Κελσίου, ενώ έξω μπορεί να φτάνει και τους -32 βαθμούς (www.kakslauttanen.fi).

Snow Village, Καναδάς

Έκανε το ντεμπούτο του το 2012 στο Μόντρεαλ και αποτελεί ένα μικρό χωριό από πάγο. Εκτός από παραμυθένιο ξενοδοχείο, υπάρχουν εστιατόρια αλλά και δραστηριότητες για παιδιά, όπως γλυπτική στον πάγο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By