Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παλικαρίσια ισοπαλία του Αστέρα (0-0 με τον Ολυμπιακό)

Τι και αν έπαιζε με δέκα παίκτες για περισσότερο από ένα ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό στο μηδέν και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

2e68546f-a3fa-4c7e-adae-57b8c9b75c87_mainΟι «ερυθρόλευκοι» φλύαροι για ακόμα ένα παιχνίδι εντός συνόρων, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και τα πολλά στημένα που «κέρδισαν» σε όλο το 90λεπτο. Μοιραίος για τους πρωταθλητές ο Μήτρογλου που «σπατάλησε» τρεις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.
Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν σχεδόν άψογος ανασταλτικά, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι δεν φάνηκε καθόλου. Οι παίκτες του Βεργέτη δεν είχαν καθαρό μυαλό στις επιλογές τους και πραγματοποίησαν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους.

Ο Ολυμπιακός με την ισοπαλία έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αν επικρατήσει του Εργοτέλη την Κυριακή θα αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους. Αντίθετα οι Αρκάδες διατήρησαν για ακόμα ένα παιχνίδι αλώβητη την έδρα τους.

Λάθη από όλους…

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκαν οι διαθέσεις των δύο ομάδων. Ο Αστέρας Τρίπολης κλεισμένος πίσω είχε στο μυαλό του αρχικά το μηδέν στα μετόπισθεν και εν συνεχεία να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση μήπως και εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Μάσα, Γιαννιώτα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και γύριζε την μπάλα στα άκρα για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα.

Ρυθμός δεν υπήρχε στο ματς και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο τα πολλά φάουλ που σφύριζε ο κ. Σπάθας. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «κερδίσει» πολλά στημένα κοντά στην περιοχή του Κοσίτσκι, ωστόσο δεν κατάφεραν να τα εκμεταλλευτούν. Μόνο μία φορά χρειάστηκε να επέμβει ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα από το φάουλ του Μήτρογλου. Ο τελευταίος είχε και τη μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της ομάδος του στο πρώτο 45λεπτο. Συγκεκριμένα στο 41′ ο Ελαμπντελαουί διάνυσε όλο το γήπεδο από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, ο Μήτρογλου με σουτ στην κίνηση έστειλε τη «στρογγυλή θεά» ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και έκαναν πολύ εύκολα το λάθος, με αποτέλεσμα τα σχέδια του Βεργέτη να μην μπορούν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Τα πράγματα για τους Αρκάδες έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 42′ όταν ο Μάσα σε ατομική προσπάθεια έπεσε στο έδαφος, ο κ. Σπάθας έκρινε πως ο παίκτης του Αστέρα έκανε… θέατρο και του έδειξε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα.

Ακαρπη υπεροχή

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο γρήγορος. Ο Ολυμπιακός έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεζε ολοένα και περισσότερο την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είχε κλειστεί στην περιοχή του και περίμενε. Ο Μίτσελ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του ρίχνοντας στη μάχη τους Φουστέρ, Ντουρμάζ αποσύροντας Φορτούνη και Μανιάτη.

Τα γεμίσματα των «ερυθρόλευκων» δεν έβρισκαν στόχο, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να διώχνουν. Η προώθηση του Κασάμι σε θέση κυνηγού, δεν δημιούργησε προβλήματα στους Αρκάδες, όπως και η είσοδος αργότερα του Διαμαντάκου.

Ο Βεργέτης από τη μεριά του θέλησε να κρατήσει πίσω τους αμυντικούς του Ολυμπιακού βάζοντας στον αγώνα τον ταχύτατο Μπαντιμπαγκά και τον Μπαράλες, ο οποίος προσπαθούσε να παίξει με πλάτη και να σπάει την μπάλα στον συμπαίκτη του. Οι γηπεδούχοι είχαν μόλις ένα σουτ στην εστία σε όλο το 90λεπτο, αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος αν οι βοηθοί του κ. Σπάθα δεν είχαν λανθασμένες αποφάσεις.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν συντριπτική, όμως οι επιλογές των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν σωστές. Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, αν ο Μήτρογλου ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια. Ο διεθνής επιθετικός στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον Σανκαρέ, αλλά με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ετσι οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς γκολ και έβαλαν στο σακούλι τους από ένα βαθμό, ο οποίος ήταν ο 14ος για τον Αστέρα και ο 17ος για τον Ολυμπιακό.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46′ Τσοκάνης), Πάρα (81′ Μπαράλες), Ρόλε (74′ Μπαντιμπανγκά), Μάσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μαζουάκου, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Αμπιντάλ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (58′ Ντουρμάζ), Φορτούνης (67′ Φουστέρ), Κασάμι (74′ Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Μήτρογλου.

Πηγή: Novasports.gr

 

 

By