Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναγιωτόπουλος: Δεν τίθεται θέμα πολιτικής απονομιμοποίησης της κυβέρνησης

«Η χώρα πρέπει να πετύχει. Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε στο κεφάλαιο των συνθέσεων, των συνεργασιών»

panagiotopoulos

 

Το αποτέλεσμα της κάλπης θα πρέπει να κριθεί συνδυαστικά, αναφέρει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Real fm ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος σημειώνοντας ότι ο κόσμος δεν ψήφισε για διακυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία στους τελικούς συσχετισμούς στις ευρωεκλογές, είναι δεύτερο κόμμα, αλλά αν δούμε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, έχασε 139.000 ψηφοδέλτια από αυτά που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2012», σχολίασε  ο κ. Παναγιωτόπουλος .

Κατά τον υπουργό Πολιτισμού η διαφορά ήταν αναμενόμενη καθώς :«Ναι μεν η κυβέρνηση εμφανίζει μια φθορά η οποία πρέπει να μας προβληματίσει. Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πείσει την κοινή γνώμη για ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανατροπής και αυτό δεν το πέτυχε». Και αυτό αφού όπως σημειώνει ο  υπουργός πολιτισμού τοάθροισμα των ποσοστών των 2 κομμάτων, υπερβαίνει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες.  «Το μήνυμα μεν δόθηκε, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ως προς τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η παρούσα βουλή οφείλει να προβεί στην εκλογή του. Διαδικασία, που όπως σημειώνει, πρέπει να αποδεσμευτεί από τις εθνικές κάλπες. Μάλιστα τονίζει ότι η  «Η έννοια της δυσαρμονίας, δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα. »

«Η χώρα πρέπει να πετύχει. Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει τελειώσει. Βρισκόμαστε στο κεφάλαιο των συνθέσεων, των συνεργασιών. Από τέτοιες συνθέσεις πρέπει να προέλθει και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μη μιλάμε για αποστασίες. Να μιλήσουμε για συνθέσεις. Εγώ θα καλούσα και τον ΣΥΡΙΖΑ, να καθίσει και να συνεννοηθεί με τις άλλες δυνάμεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τόνισε πάντως ότι τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα καθιστώντας πιο ανθρώπινο,όπως είπε, το πρόσωπο των εισπρακτικών μηχανισμών ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι η απλή αναλογική θα οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία.

 

By