Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναγιωτόπουλος: Μέχρι το Νοέμβριο να ξεκαθαρίσουν τα κόμματα τι θα κάνουν με τον ΠτΔ

«Ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε να συγκεντρώσει την ευρεία πολιτική πλειοψηφία»

panagiotopoulos648_100114

Την ανάγκη να μην τρενάρει για πολύ η συζήτηση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος και κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν σαφώς επί του θέματος, το αργότερο έως το τέλος του χρόνου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η παρούσα βουλή μπορεί να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, θεωρώ πως είναι άκρως απαραίτητο να μην επικρεμάται αυτή η εκκρεμότητα πάνω από τα κεφάλια όλων μας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το θέμα αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί και να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο το αργότερο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τι ακριβώς πρόκειται να γίνει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Θεωρώ σε κάθε περίπτωση άμεσα αναγκαίο οι όλες αυτές διαδικασίες και η θέση του καθενός να έχει ξεκαθαρίσει πριν από το τέλος του 2014», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του στον real fm.

Και πρόσθεσε: «Η σκέψη μου είναι ότι η αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει σε χρονικό σημείο ορατό μέσα στο 2014 και νομίζω ότι ο Νοέμβριος θα είναι το απώτατο όριο».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη λέγοντας: «Ο κ. Κουβέλης έχει την δική του πορεία, τη δική του αξία, το δικό του μερίδιο προσφοράς στη χώρα, έχει δική του προσωπικότητα. Κάτω από τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη την κρισιμότητα της ιστορικής συγκυρίας ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε να συγκεντρώσει την ευρεία πολιτική πλειοψηφία και να δώσει στη χώρα τη δημιουργική διέξοδο ασφάλειας και σταθερότητας αποφεύγοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη. Θεωρώ ότι αυτή η σύμπραξη όσων τελικά συσπειρωθούν για να δημιουργήσουν αυτή την νέα προεδρική πλειοψηφία δεν πρέπει να είναι συγκυριακή».

By