Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής: το δίδυμο των επιτυχιών

Ύστερα από την κατάκτηση του πρώτου Hellenic Match Racing Tour οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στέφθηκαν και Πανελλήνιοι Πρωταθλητές στην κατηγορία Platu 25, σε έναν αγώνα που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όµιλος Ελλάδος.

Alt_Panagiotis MANTIS and Pavlos KAGIALIS GRE11Το δίδυµο των επιτυχιών, παρά το βαρύ πρόγραµµα προετοιµασίας δεν έχασε την ευκαιρία να συµµετάσχει σε έναν ακόµη αγώνα φέτος. Μάλιστα αυτή τη φορά οι Έλληνες πρωταθλητές αγωνίστηκαν σε διαφορετικές θέσεις µε τον Παύλο Καγιαλή να βρίσκεται στο τιµόνι και τον Παναγιώτη Μάντη να αγωνίζεται στην πλώρη, ενώ την οµάδα συµπλήρωσαν οι Ελισσάβετ Αθανασίου, Βαγγέλης Κάππας και Γιάννης Μιτάκης. Η αλλαγή στους ρόλους βοηθάει πολύ τους Έλληνες πρωταθλητές να εξελίσσονται ακόµη περισσότερο καθώς αποκοµίζουν περισσότερες εµπειρίες όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά:

Ο Παναγιώτης Μάντης είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σηµαντικό να µπορείς να έχεις µια σφαιρική εικόνα του αγώνα, των κινήσεων και της συµπεριφοράς του κάθε σκάφους. Με το να αγωνίζεσαι σε διαφορετικές θέσεις µπορείς να κατανοήσει καλύτερα τις απαιτήσεις της κάθε κίνησης και να αποκτήσεις καλύτερη τεχνική και συντονισµό».

Από την πλευρά του Παύλος Καγιαλής επεσήμανε: «Πέρα από το τεχνικό κοµµάτι και το επίπεδο τακτικής που σαφώς κερδίζεις πολλά, είναι σηµαντικό να µπορείς να χαλαρώνεις ύστερα από περιόδους έντονης πίεσης. Είχαµε ένα αρκετά βεβαρυµένο πρόγραµµα και η κούραση που συσσωρεύθηκε από το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα ήταν µεγάλη και ο αγώνας αυτός αποτελούσε και µια ευκαιρία να αλλάξουµε θέσεις και να διασκεδάσουµε σε µια διαφορετική µορφή προπόνησης».

Το ντουέτο των επιτυχιών αναχώρησε για το Τσινγκντάο της Κίνας, προκειµένου να αγωνιστεί στον επόµενο σταθµό του ISAF Sailing World Cup προσβλέποντας σε ακόµη µια επιτυχία.

By