Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός: ήττα από την ΤΣΣΚΑ

Ο βελτιωμένος Παναθηναϊκός… κατάφερε να χάσει με 68-67 από την ΤΣΣΚΑ χάρη σε… τετράποντο του Φριτζόν 1″ πριν το τέλος, με τους Ρώσους να προκρίνονται στον τελικό του τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÓÊÁ (NICK GALIS CUP)Οι πράσινοι έδειξαν πολλά νέα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να κάνει πολύ μεγάλο ροτέισον, δίνοντας μάλιστα αυξημένο χρόνο συμμετοχής στους νέους παίκτες του τριφυλλιού.

Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν με αρκετές απουσίες, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται χωρίς τους Νέλσον, Σλότερ και Μαυροκεφαλίδη, ενώ από την ΤΣΣΚΑ απουσίαζαν τέσσερις παίκτες, μεταξύ των οποίων οι Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό.

Παρόλαυτα, η αστοχία του Δημήτρη Διαμαντίδη από τη γραμμή των βολών στα κρίσιμα δευτερόλεπτα, αλλά και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ στην τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση στη ρωσική ομάδα διά χειρός… Φριτζόν.

Η αναμέτρηση άρχισε με τις ομάδες σχετικά μουδιασμένες και τα πρώτα λεπτά να είναι αναγνωριστικά. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος από την περιφέρεια, σε αντίθεση με τα μεστά ποσοστά που είχε τόσο στις ελεύθερες βολές αλλά και στα σουτ δύο πόντων.

Οι πράσινοι αντιμετώπισαν και πρόβλημα με τα φάουλ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Μπατίστα, ο οποίος υπέπεσε σε τρία πολύ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο. Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της, ήταν λίγο πιο εύστοχη από την περιφέρεια, ωστόσο είχε σχεδόν τα διπλάσια λάθη (11) από τον Παναθηναϊκό.

Ως αποτέλεσμα, η ρωσική ομάδα είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα τριών πόντων στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (32-35), το οποίο δεν προφερόταν για τους λάτρεις του θεάματος.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε την πρόθεσή του να δώσει χρόνο συμμετοχής στους πιο νεαρούς παίκτες, παρά την υψηλή δυναμική του αντιπάλου. Ο Βόσνιος προπονητής χρησιμοποίησε αρκετή ώρα τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο, οι οποίοι πραγματοποίησαν αμφότεροι πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έχει δείξει φέτος πως πιστεύει πολύ τόσο τον Νίκο Παππά, όσο και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Έτσι έγινε και στο αποψινό φιλικό, όπου οι δύο παίκτες δοκιμάστηκαν σε διάφορα σχήματα και ανταπεξήλθαν πολύ θετικά.

Ο Νίκος Παππάς ειδικά, στο τρίτο δεκάλεπτο, «λύθηκε» και ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα τρίποντα, τα οποία έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα στους «πράσινους» (45-44), ενώ τον έφεραν για πρώτη φορά στο +8 (58-50). Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα έφτανε εύκολα ή δύσκολα στη νίκη, το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των ελευθέρων βολών, εκεί όπου ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε μόλις 2/6, με αποτέλεσμα η ΤΣΣΚΑ να μειώσει. Στην τελευταία επίθεση της ΤΣΣΚΑ, ο Φριτζόν ήθελε τρίποντο για να ισοφαρίσει και όχι μόνο το πέτυχε, αλλά πήρε και το φάουλ, ευστόχησε στη βολή και ουσιαστικά «έκλεψε» τη νίκη από τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 10-14, 32-35, 54-50, 67-68.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 6, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (1), Φώτσης 5 (1), Παππάς 11 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 10 (1), Μπατίστα 11, Διαμαντάκος 5.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Φριτζόν 13 (2), Νίκολς 11 (1), Τζάκσον 16, Μαρκοϊσβίλι 6 (1), Κορόμπκοφ, Ζοζούλιν 6 (1), Στρέμπκοφ 4, Βοροντσέβιτς 4, Καούν 2, Χάινς 6.

By