Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: «Μέσα από τα δύσκολα βγαίνεις πιο δυνατός…».

«Είχαμε καλή παρουσία και αν μία ομάδα έπρεπε να περάσει αυτή είμαστε εμείς. Βάλαμε μόνο ένα γκολ και όπως είπε ο προπονητής μας το πρώτο παιχνίδι ήταν μία ευκαιρία για μας για να κερδίσουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε τώρα και να πάμε στο Γιουρόπα Λιγκ», ήταν τα λόγια του Στέφανου Κοτσόλη, τερματοφύλακα και αρχηγού του Παναθηναϊκού που μάζεψε δύο φορές τη μπάλα από τα δίκτυα του…

anastasiou«Είμαστε απογοητευμένοι με το σημερινό αποτέλεσμα γιατί δουλεύαμε πολύ καιρό για αυτά τα παιχνίδια», πρόσθεσε ο 34χρονος πορτιέρο που χρεώνεται, μαζί με την άμυνά του, μεγάλο μέρος της ήττας από την ομάδα της Λιέγης.

Ο Γιάννης Αναστασίου πάντως, στη συνέντευξη τύπου (όπου δεν δέχθηκε ερωτήσεις λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ) έριξε το φταίξιμο του αποκλεισμού στην τύχη:

«Είχα πει την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν πονηρό το παιχνίδι και αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο. Και στα δύο ματς δείξαμε καλύτερη εικόνα σαν ομάδα αλλά υστερήσαμε στις λεπτομέρειες και δυστυχώς αυτές έκαναν τη διαφορά. Είναι κρίμα για τα παιδιά που κατέβαλαν τέτοια προσπάθεια. Έδωσαν και την ψυχή τους και προσωπικά είμαι πολύ περήφανος γιατί έκαναν ό,τι είπαμε. Είμαι περήφανος για τους οπαδούς μας γιατί ήταν εκπληκτικοί αλλά δυστυχώς δεν τους χαρίσαμε την πρόκριση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα μάθημα και αποδείχθηκε ότι ο καλύτερος δεν κερδίζει πάντα.

Η μπάλα τιμώρησε

Στα 85 λεπτά του αγώνα είχαμε τον πλήρη έλεγχο και με δύο σουτ στην εστία μας έκριναν το παιχνίδι. Αντίθετα σε δικές μας κεφαλιές και σουτ πήγε η μπάλα στο δοκάρι, ο τερματοφύλακας είχε εκπληκτικές αποκρούσεις και μοιραία ήρθε η ήττα. Μας τιμώρησε η μπάλα. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε μάθει στα δύσκολα. Μέσα από τα δύσκολα βγαίνεις πιο δυνατός. Μας στεναχώρησε, μας απογοήτευσε. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αλλά η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη φάση και το πρωτάθλημα.

Ασυγκράτητος

Αδύνατον να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του για τη δύσκολη όσο και μεγάλη πρόκριση που πήρε η ομάδα του ήταν ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Γκάι Λουζόν στη συνέντευξη Τύπου.

PanathinaikosStantarMesa«Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Επίσης είναι δύσκολο να έχουμε αγώνες κάθε τρεις μέρες. Ο πρόεδρός μας μου είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αναπληρώσει τα κενά των παικτών που έφυγαν. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τον φανταστικό χαρακτήρα που έδειξαν απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Παρότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα, οι παίκτες μου κατάφεραν και ανέτρεψαν την κατάσταση. Η γυναίκα μου μου έστειλε ένα μήνυμα πριν τον αγώνα και έγραφε «κράτα το κεφάλι σου ψηλά. Ο Θεός επιβραβεύει τους δυνατούς στρατιώτες στις δύσκολες μάχες». Νομίζω ότι κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι μας και δώσαμε μια μεγάλη μάχη», είπε αρχικά ο Ισραηλινός προπονητής.

Ο Λουζόν παραδέχθηκε ότι μετά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του και τον τραυματισμό του Μπιά «ήταν η πιο δύσκολη στιγμή. Έχουμε παίκτες με δυναμισμό και χαρακτήρα. Ήμασταν συμπαγείς και χάρη σε αυτό καταφέραμε να μην δεχθούμε άλλο γκολ».

Σχετικά με την παρουσία στην ενδεκάδα παικτών από την ακαδημία, ο Λουζόν τόνισε: «Προσπαθώ να φέρνω παίκτες από την ακαδημία. Η δουλειά μου δεν είναι μόνο να κερδίζουμε αλλά και να αναπτύσσονται οι ποδοσφαιριστές από την ακαδημία».

Όσο για τη χρησιμοποίηση του στόπερ Σιμάν στη θέση του αμυντικού μέσου υπογράμμισε: «Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο οι καλοί παίκτες πρέπει να ξέρουν να παίζουν περισσότερη από μια θέση. Ο κεντρικός αμυντικός και ο αμυντικός μέσος έχουν περίπου τις ίδιες κινήσεις. Οι κανόνες στον τρόπο που αμυνόμαστε είναι σαφείς οπότε όλοι οι παίκτες τους γνωρίζουν».

Ο αρχηγός της Σταντάρ, ο Γιέλε Βαν Ντάμε, υποστήριξε πως πέτυχαν σε πολύ κρίσιμα χρονικά σημεία τα τέρματα κάτι που δυσκόλεψε τους πράσινους. «Πετύχαμε σε κρίσιμες στιγμές τα γκολ και ήταν δύσκολο να ανατρέψει το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός. Στο δεύτερος μέρος αμυνθήκαμε, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στα πρώτα 15 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος. Σταθήκαμε και τυχεροί με τα δύο δοκάρια αλλά και την πολύ καλή απόκρουση του Καβασίμα».

 

 

By