Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός: το ευρωπαϊκό ραντεβού του με μια άγνωστη…

 

Ραντεβού με τη Μίντιλαντ λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, μια μάλλον άγνωστη ομάδα από τη Δανία. Με τον Γιάννη Αναστασίου να τονίζει πόσο μεγάλη προσοχή θέλουν οι αναμετρήσεις, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

anastasiou«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα από την Δανία, άγνωστη στο ελληνικό κοινό θα έλεγα, αλλά υπολογίσιμη δεδομένου ότι δεν μπορείς να πεις ποτέ ότι οι Σκανδιναβοί είναι εύκολοι αντίπαλοι. Δεν έχω προσωπική άποψη ακόμα, θα τους δούμε στο ματς της Κυριακής.

Από εκεί και πέρα, ο αρχηγός τους ο Μπακ Νίλσεν έπαιζε χρόνια στην Ολλανδία κι έχω μια εικόνα. Γενικά όμως δεν ξέρουμε την φιλοσοφία τους αλλά θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται.

Θέλει μεγάλη προσοχή σε αυτό το επίπεδο, είδαμε τι συνέβη και χθες με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Επειδή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι σοβαρός και να αξιοποιείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται.

Εμείς αυτό πληρώσαμε άλλωστε απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης κι ελπίζω ότι τώρα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ξανά φάσεις, να τις αξιοποιήσουμε και να προκριθούμε» επεσήμανε ο τεχνικός του Τριφυλλιού.

Η Μίντιλαντ

picΤο παρελθόν της δανέζικης ομάδας δεν είναι μεγάλο, αφού ιδρύθηκε το 1999 και έχει για έδρα το MCH Arena, χωρητικότητας 11.8000 φιλάθλων.

Την περσινή περίοδο η Μίντιλαντ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος και έτσι εξασφάλισε την πρόκριση της στα Κύπελλα της Ευρώπης.

Μεγάλο αστέρια για την Μίντιλαντ είναι ο κεντρικός αμυντικός Erik Sviatchenko, ο οποίος αν και μόλις 22 ετών, μετρά πάνω από 90 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Είναι υπαρχηγός, πίσω από τον Κρίστιαν Νίλσεν, και βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο αρκετών ομάδων.

Από εκεί και πέρα στο ρόστερ βρίσκεται ο γνωστός από τον Άρη, Φράνσις Ντίκο (στόπερ), ενώ μεγάλο αστέρι θεωρείται ο επιθετικός Μόρτεν Ράσμιουσεν. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι κυρίως νεαροί (πολλοί από την Νιγηρία) και ταλαντούχοι.

Το πιο σημαντικό απ όλα για τον Παναθηναϊκό είναι πως η Μίντιλαντ έχει αγωνιστικό ρυθμό. Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με τους «λύκους» να βρίσκονται στην κορυφή έχοντας κάνει το δυο στα τρία (δυο νίκες, μία ήττα) με ενεργητικό έξι τέρματα και μαθητικό τέσσερα.

Ο προπονητής

RiddersholmΣτο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο 42άχρονος τεχνικός Γκλεν Ρίντερσχολμ, ο οποίος το 2008 είχε το ρόλο του βοηθού προπονητή, όμως από το 2011 είναι ο μαέστρος την Μίντιλαντ.

Στο παρελθόν δεν έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς από το 1995 ξεκίνησε την πορεία του προπονητή (από τους μικρούς και ανέβηκε σιγά-σιγά).Ο Ρίντερσχολμ, παραδέχθηκε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα σε αυτό το ζευγάρι των playoffs του Europa League.

«Θα προτιμούσαμε για αντίπαλο τη Σερίφ, αλλά θέλαμε να αποφύγουμε και την Ίντερ ή τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, άρα η κλήρωση με τον Παναθηναϊκού είναι… κάπου στη μέση για μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Παναθηναϊκός θα είναι δύσκολος αντίπαλος και τώρα βρίσκονται σε στάδιο ανασυγκρότησης όντας στη σκιά του Ολυμπιακού για λίγο καιρό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχουν καλύτερη ομάδα από μας τώρα, αλλά εμείς μπορούμε να πετύχουμε κάτι όντας καλύτερα προετοιμασμένοι. Είναι μια ενδιαφέρουσα κλήρωση και η αποστολή μας δεν είναι αδύνατη», τόνισε ο Δανός τεχνικός.

Ο Παναθηναϊκός με ομάδες από την Δανία:

02/08/11 CHL Παναθηναϊκός – Οντένσε 3-4

27/07/11 CHL Οντένσε – Παναθηναϊκός 1-1

07/12/10 CHL Κοπεγχάγη – Παναθηναϊκός 3-1

29/09/10 CHL Παναθηναϊκός – Κοπεγχάγη 0-2

08/11/07 UCUP Κοπεγχάγη – Παναθηναϊκός 0-1

22/11/95 CHL Παναθηναϊκός – Ααλμποργκ 2-0

25/10/95 CHL Ααλμποργκ – Παναθηναϊκός 2-1.

 

 

By