Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο): από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς…

Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας έχει μεταβληθεί το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο λειτουργεί με την ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

thumbnail (3)Από την 1η Ιανουαρίου έχει σημειωθεί αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 50% ενώ τον Ιούλιο το Καλλιμάρμαρο, δέχτηκε 19.148 επισκέπτες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:»Κάθε προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέρριψε το Παναθηναϊκό Στάδιο που λειτουργεί με την ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχει μεταβληθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας. Από την 1η Ιανουαρίου υπάρχει αύξηση στους επισκέπτες κατά 50% ενώ τον Ιούλιο δημιουργήθηκε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας από την πρώτη μέρα που άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό, τον Απρίλιο του 2010.

Συγκεκριμένα, ως και την τελευταία ημέρα του Ιουλίου, το Στάδιο στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896, δέχθηκε 88.673 επισκέπτες ενώ μόνο τον Ιούλιο είχε 19.148 επισκέπτες, αριθμοί που δικαιώνουν την ΕΟΕ για τις σκληρές προσπάθειες που έκανε προκειμένου να ανοίξει ξανά το Καλλιμάρμαρο για το κοινό, καθώς ήταν κλειστό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

pegasus_LARGE_t_1041_105605755Από το ξεκίνημα του εγχειρήματος το 2010, περισσότερα από 450.000 άτομα έχουν περάσει τις πύλες του, εκ των οποίων οι 110.000 είναι μαθητές σχολείων, με τους 60.000 από αυτούς να έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό-Kids” Athletics».

Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της χώρας μας και παγκόσμιο σύμβολο του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, καθώς η πλούσια ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αναβίωσή τους το 1896 ως τους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Το Στάδιο παραμένει ανοικτό καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, από τις 8 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, με γενική είσοδο 3 ευρώ, το μειωμένο εισιτήριο κοστίζει 1,5 ευρώ (για φοιτητές – μεμονωμένους μαθητές και άτομα άνω των 65 ετών) ενώ δωρεάν είναι η είσοδος για μαθητές σχολείων και τους συνοδούς τους. Κατά την είσοδό τους στο χώρο, οι επισκέπτες λαμβάνουν, πλέον του ενημερωτικού εντύπου, μία συσκευή ατομικής ακουστικής ξενάγησης, διαθέσιμη σε 10 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αραβικά, Ρωσικά, Κινεζικά και Ιαπωνικά). Η ξενάγηση πληροφορεί τους επισκέπτες σχετικά με την πλούσια ιστορία του Σταδίου, την αρχιτεκτονική και την τοποθεσία του, το ιστορικό της κατασκευής, αλλά και της αναστήλωσης του, καθώς και το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε πολλές, σημαντικές στιγμές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδος.

Παράλληλα, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφτεί χωρίς επιπλέον χρέωση, τη μόνιμη Έκθεση «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως σήμερα» που έχει δημιουργηθεί από την ΕΟΕ.Στην είσοδο του Καλλιμάρμαρου λειτουργεί και πωλητήριο με αναμνηστικά είδη».

By