Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΣΑΤ: 16η τελετή απονομής αθλητικών δημοσιογραφικών βραβείων

Οι βραβευόμενοι αθλητικοί συντάκτες

psatA

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 16η τελετή απονομής των αθλητικών δημοσιογραφικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Στη φωτογραφία εικονίζονται (από αριστερά) ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Οι βραβευόμενοι

Γραπτός Τύπος

Αντώνης Ρεπανάς (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ – Χρήστου Σβολόπουλου) – Άρθρο: «Μικροί Άγγελοι» – «ΤΑ ΝΕΑ»

Βασίλης Βέργης (Έπαθλο ΕΣΗΕΑ) Ρεπορτάζ-Συνέντευξη «Η ΑΕΚ τώρα ανασταίνεται» – «Live Sports»

Ιστοσελίδες

Δήμος Μπουλούκος: Έρευνα: «Το μουσείο-φάντασμα των Ολυμπιακών Αγώνων» – «Gazzzetta.gr»

Κώστας Σωτηρίου (Έπαθλο ΟΠΑΠ): Ρεπορτάζ: «Θωμάς Νίκου-Δίδαγμα ζωής»- «tovima.gr»

Τηλεόραση

Τηλεοπτικός σταθμός Nova (Έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ – Πάνου Γεραμάνη): Ντοκιμαντέρ για τα ντέρμπι (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός)

Φωτογραφία

Παναγιώτης Τριχιάς: Στιγμιότυπο ποδοσφαίρου

Το έπαθλο ΕΔΟΕΑΠ- Πάνου Γεραμάνη παρέλαβε ο διευθυντής των καναλιών Novasports Γιάννης Φουρνάρος, ενώ τη βράβευση έκανε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε πάρει πολύ καλά μαθήματα σθένους και αξιοπρέπειας από ανθρώπους, όπως ο Φίλιππος Συρίγος, ο οποίος μέχρι το τέλος αντιμετώπισε αυτή την άνιση μάχη με σθένος και αξιοπρέπεια. Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πάρει μαθήματα, από έναν ακόμη συνάδελφο μας, ο οποίος έχει ένα σοβαρό πρόβλημα τους τελευταίους μήνες και μας διδάσκει με την συμπεριφορά του στα δύσκολα. Στις οικογένειες αυτών των δύο είναι αφιερωμένη η δουλειά και το βραβείο αυτό και θα εξακολουθήσουμε να συμμετέχουμε όλοι στις χαρές και στις καλές στιγμές και να είμαστε ένα, μια ομάδα, σε ότι δύσκολο και αν μας συμβαίνει» τόνισε.

Πάνος Παναγιωτόπουλος: Το αθλητικό ρεπορτάζ είναι μεγάλο σχολείο

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος,  επισήμανε τα εξής:   «Εγώ με τον Γιάννη τον Ανδριανό είμαστε μέλη της οικογένειας των δημοσιογράφων. Δεν ήρθαμε εδώ με την ιδιότητα του Υπουργού, ήρθαμε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Υπήρξα δημοσιογράφος 21 χρόνια πριν πολιτευτώ και είναι τιμή μου το γεγονός ότι έχω δουλέψει και έχω προσπαθήσει από κοινού με πολλούς από τους συναδέλφους που βρήκα εδώ. Άλλωστε το αθλητικό ρεπορτάζ είναι μεγάλο σχολείο για την καλή δημοσιογραφία και έτσι πρέπει να το κρατήσουμε στο διηνεκές. Θέλω να συγχαρώ όλους όσους βραβεύτηκαν, όσους διακρίθηκαν, τα παιδιά των συναδέλφων αθλητικών συντακτών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καθώς και τον ΠΣΑΤ που μαζί με την ΕΣΗΕΑ και τις Ομοσπονδίες Δημοσιογράφων δίνουν σκληρή μάχη αυτή την περίοδο για να βοηθήσουμε συναδέλφους δημοσιογράφους που πλήττονται από την ανεργία και την οικονομική κρίση. Πρώτα από όλα όμως για να κρατήσουμε ψηλά το επάγγελμα ώστε να εξακολουθήσει να έχει ποιότητα, καλή ελληνική γραφή, ήθος και εντιμότητα. Αυτά πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα και στο χώρο του Αθλητικού Τύπου. Βοηθείστε να πέσουν οι τόνοι, να αποφύγουμε τις ακρότητες και τις υπερβολές. Θέλουμε να σας έχουμε συνομιλητές και συνδιαμορφωτές της καθημερινής μας πολιτικής. Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΤ, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να συνεχιστεί αυτή η σπουδαία πρωτοβουλία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By