Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα στις πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έπειτα από πολλές συζητήσεις, ξεκινούν κανονικά.

sxoleio1Στα σχολεία βρίσκονται από το πρωί οι 110.000 υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για να διαγωνιστούν την πρώτη ημέρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας.

Η χρονιά ξεκίνησε ομαλά καθώς το υπουργείο Παιδείας και οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν άμεσα και καίρια στα καθήκοντά τους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κάθε χρόνο, περίπου το 12% των καθηγητών που είχαν ορισθεί για επιτηρητές δήλωναν κώλυμα και αντικαθίσταντο από τους αναπληρωτές τους. Φέτος, μόνον δύο εκπαιδευτικοί, ένας σε εξεταστικό κέντρο στην Ιθάκη δεν κατόρθωσε να μεταβεί εγκαίρως στο εξεταστικό κέντρο και ένας ακόμη σε περιοχή των Αθηνών.

Το θέμα της έκθεσης που επέλεξε ομόφωνα η επιτροπή των εξεταστών, ήταν ιδιαίτερα προσπελάσιμο από τους υποψήφιους, σαφές, κατανοητό και μέσα στις δυνατότητες τους.

Ήταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το Διαδίκτυο.

Αυτό που παραμένει άγνωστο ακόμα είναι ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων του σχεδίου Αθηνά.

By