Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία κατά της λιτότητας

1η Ιουνίου: Πανευρωπαϊκή Διαμαρτυρία ενάντια στη φτωχοποίηση των λαών της Ευρώπης – 18:00 στην πλατεία Συντάγματος.

1st juneΕυρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και στην Τρόικα έχει κηρυχθεί η σημερινή μέρα, από  κινήματα πολιτών και ακτιβιστών που συναντήθηκαν στη Λισαβόνα στις 26 Απριλίου και ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δράση «Λαοί ενωμένοι ενάντια στην τρόικα», σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Αγγλία, Σκωτία, Γερμανία και Σλοβενία.

Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι για τις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Συντάγματος.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βίαιη επίθεση από το οικονομικό κεφάλαιο, εκπροσωπούμενο από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές εναρμονισμένες με το συμφέρον των οικονομικών αυτών οργανισμών, περιφρονώντας και καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό. Γνωρίζουμε ότι αυτή η επίθεση στηρίζεται στον διχασμό των λαών, καθιστώντας τους σκλάβους του χρέους και της λιτότητας. Αυτή η επίθεση απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να ηττηθεί από ένα διεθνή αγώνα.

paneuropaiki diamartyriaΚάθε ένας από εμάς, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε σπίτι, μέσα από τις ιδιαιτερότητες της προσωπικής μας ζωής, αισθάνεται άμεσα τα μέτρα που έχουν παρθεί για να εξολοθρεύσουν τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν εδώ και δεκαετίες, τα μέτρα που επιδεινώνουν την ανεργία, μέτρα που ιδιωτικοποιούν κάθε τι που μπορεί να έχει κέρδος και υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία των χωρών προπαγανδίζοντας την «εξωτερική βοήθεια» σαν την μόνη τους λύση.

Είναι επείγουσα ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταπολεμήσουμε αυτήν την επίθεση.»

Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθούν μουσικά, θεατρικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ θα υπάρχουν κοινωνικές κουζίνες, παιδικό εργαστήρι και υλικό από ομάδες Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας για όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν στην διεθνή αυτή διαμαρτυρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By