Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παξοί: Ένας γαλαζοπράσινος παράδεισος, σαν σμαραγδένιο νησί της Καραϊβικής

Oι Παξοί είναι ένα κατάφυτο νησί, με έναν ξεχωριστό αέρα που συνδυάζει με τρόπο επικό τη γραφικότητα και την αρχοντιά.

1Οι εξωτικές παραλίες και οι ρομαντικοί οικισμοί αποτελούν το κομμάτι εκείνο που συνθέτει το παζλ.

Πρωτεύουσα και λιμάνι των Παξών είναι ο Γάιος, ένας όμορφος, γραφικός οικισμός, κτισμένος στο μυχό ενός κλειστού και ασφαλούς κόλπου ενώ το βαθυγάλανο ωαρό του Ιονίου και τα παραδοσιακά κτίρια τον κάνουν να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

4 5

 

Για μπάνιο:

Οι λάτρεις της κολύμβησης και των θαλάσσιων σπορ, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα λατρέψουν τους Παξούς. Από τον Γάιο μπορείτε εύκολα να προσεγγίσετε τις παραλίες του Γιαννά, της Σουλανένας, του Κλωνί Γουλί, το Καμίνι και την Κακή Λαγκάδα. Με καϊκι μπορείτε να φτάσετε ως το νησάκια Παναγιά και Άγιο Νικόλαο με τις εκπληκτικές παραλίες του.

Από το λιμάνι του Γάιου μπορείτε να επισκεφθείτε και τους Αντίπαξους με τις πιο γοητευτικές και εντυπωσιακές παραλίες των Επτανήσων, με την ολόλευκη αμμοδιά και τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. Απίστευτου κάλλους οι παραλίες Βουτούμι και Βρίκα καθώς και οι πιο ερημικές Ροδοβάνι και Σαρακήνικο.

Φαγητό και διασκέδαση:

Ο Μπίρος (Μπογδανάτικα): Ένα από τα ιδιαίτερα εστιατόρια του νησιού, αλλά και ολόκληρου του Ιονίου, σε ένα πανέμορφο χώρο που αποτελεί από μόνος του λόγο να το επισκεφθείτε.

Carnayo (Γάιος): Το καλοκαίρι η καταπράσινη αυλή του είναι από τα πιο δροσερά σημεία του νησιού. Κάτω από τη σκιά τριών ευκαλύπτων μπορείτε να δοκιμάσετε σπεσιαλιτέ του Ιονίου, όπως παστιτσάδα, μπουρδέτο και σουπιές με σπανακόρυζο.

La Rosa di Paxos (Λάκκα): Ιταλική κουζίνα επιπέδου (ανοίγει από το πρωί και για πρωινό), με δεκαπέντε ειδών και πολύ καλής ποιότητας σπαγκέτι και λίγες προτάσεις με κρέας. Καρπάτσιο ψαρικών (χταπόδι, τόνος, ξιφίας), φρέσκο ψάρι κι εξαιρετικός αστακός. Μη χάσετε τα νοστιμότατα αχνιστά μύδια.

Γιος (Λόγγος): Στο πιο ήσυχο και γραφικό λιμανάκι του νησιού σερβίρονται νοστιμότατα παραδοσιακά πιάτα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Σοφρίτο που θα δυσκολευτείτε να βρείτε ακόμη και στην Κέρκυρα και άπαιχτο στιφάδο. Μακαρονάδες με αστακούς, καραβίδες, γαρίδες προτείνονται στους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Roxy Bar & Ταξίδι (Λόγγος): Το ιδιαίτερο που έχουν αυτά τα 2 μαγαζάκια; Τα τραπεζάκια στο πίσω μέρος και ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, με το Ιόνιο να γίνεται κάθε φορά η ιδανική παρέα για τον καφέ ή το ποτό. Το Roxy μάλιστα διαθέτει και roof garden με φανταστική θέα.

Ερημίτης (Μαγαζιά): Δύο μπαλκόνια μες στα δέντρα σε μια ερημική τοποθεσία πάνω από τα κατακόρυφα βράχια με συγκλονιστική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

By