Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ: Με όπλο του την Τούμπα για τους ομίλους…

 

Την περσινή κυπελλούχο και 5η στο πρωτάθλημα Μολδαβίας, την Ζίμπρου Κισινάου, θα βρει στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να μπει στους ομίλους του Europa League και κοινή διαπίστωση είναι ότι η πρόκριση βρίσκεται στο χέρι των Θεσσαλονικέων. Άγγελος Αναστασιάδης και παίκτες του ΠΑΟΚ πληροφορήθηκαν για την κλήρωση στη Βενετία- ενδιάμεσο σταθμό του αεροπλάνου πριν το Λονδίνο.

457_mainΤο πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 21 του μηνός στην Μολδαβική πρωτεύουσα και ο επαναληπτικός στις 28 στην Τούμπα που αναμένεται, όπως πάντα, καυτή.

H Ζίμπρου Κισινάου είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Μολδαβικού ποδοσφαίρου με 8 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα στο ενεργητικό της, με τελευταίο τρόπαιο το Κύπελλο Μολδαβίας 2014. Το τελευταίο της Πρωτάθλημα ωστόσο το έχει κατακτήσει το 2000.

Προπονητής της είναι ο Λευκορώσος Όλεγκ Κουμπάρεφ από τον Σεπτέμβριο του 2013. Για να φτάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η Ζίμπρου απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Σκεντίγια Τέτοβο από τα Σκόπια (2-1 ήττα για τη Ζίμπρου στα Σκόπια και νίκη 2-0 στο Κισινάου), αμέσως μετά την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-1 στη Βουλγαρία, 0-0 στη Μολδαβία) και την Αυστριακή Γκρόντιγκ (1-2 νίκη εκτός και 0-1 ήττα εντός για την Ζίμπρου).

Το πρωτάθλημα στη χώρα της έχει ξεκινήσει και στην πρώτη αγωνιστική κέρδισε 0-2 την «συμπολίτισσα» AC Κισινάου, ενώ μέχρι τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα έχει αγωνιστεί εντός έδρας με την Βερίς (10/8) και εκτός με την Τίραλσπορ (16/8).

thumbnail (1)Στο περυσινό πρωτάθλημα βρέθηκε στην 5η θέση με 61 βαθμούς. Έχει στη σύνθεσή της 7 Μολδαβούς διεθνής, με τον σέντερ φορ Σεργκέι Αλεξέεφ που ενσωματώθηκε φέτος από την Βερίς να μετράει 20 συμμετοχές και 5 γκολ με το εθνόσημο. Ο ίδιος έχει πετύχει ήδη 2 γκολ φέτος στα ευρωπαϊκά ματς της Ζίμπρου (τα καθοριστικά εκτός με ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Γκρόντιγκ) και θεωρείται ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της, ενώ και ο μεσοεπιθετικός Αλεξάντρου Ντέντοφ είναι αυτός που συνήθως τροφοτεί με ασίστ και αναλαμβάνει τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων. Αρχηγός της είναι ο Ιουλιάν Ερχάν, ενώ στο ρόστερ της έχει 3 ξένους: τους Λευκορώσους Κιρίλ Πάβλιουτσεκ (κεντρικός αμυντικός) και Ντμίτρι Κλίμοβιτς (αριστερός μπακ) και τον Γάλλο Ζαν Μαρί Αμανί (μέσος). Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της δεν ξεπερνά τα 24,3 χρόνια.

Το γήπεδο της Ζίμπρου στο Κισινάου χωράει 10.500 θεατές. Το Κισινάου είναι η πρωτεύουσα της Μολδαβίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 800.000 κατοίκους. Για τους Μολδαβούς αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχαν αντιμετωπίσει και τον Άρη 10 χρόνια πριν.

Φοβού την Τούμπα…

frountzapaokΤη σεζόν 2007-08 αγωνίστηκε για λίγα ματς στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Κλουζ ο Βιορέλ Φρούντζα, ο οποίος μάλιστα έπαιξε και στην Ζίμπρου παλαιότερα. Ο ίδιος μίλησε για την «μάχη» των δύο συλλόγων τονίζοντας πως η ομάδα από την Μολδαβία θα πρέπει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της καθώς στην Τούμπα θα είναι… πολύ δύσκολα τα πράγματα:

«Το παιχνίδι στην Ελλάδα θα είναι απίστευτα δύσκολο. Υπάρχει ένας παροξυσμός από τους οπαδούς εκεί αναφορά με το πώς υποστηρίζουν την ομάδα τους. Πιστεύω πως η Ζίμπρου πρέπει να αγωνιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί μέσα στην έδρα της για να αποκτήσει πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς. Έχει την ευκαιρία να μπει στην φάση των ομίλων. Όλα εξαρτώνται από τους ίδιους τους παίκτες, από την προετοιμασία, την συγκέντρωση και την ψυχολογική κατάστασή τους. Το κυριότερο είναι να αγωνιστεί καλά στο πρώτο παιχνίδι στην Μολδαβία και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό θα βοηθήσει την Ζίμπρου».

Στο Λονδίνο

paokΣτο μεταξύ κουρασμένοι αλλά και χαμογελαστοί έφτασαν στο Λονδίνο τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησαν το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και μετά από 6 ώρες έφτασαν, μέσω Ιταλίας, στην Βρετανική πρωτεύουσα όπου αύριο το απόγευμα (5μμ Ελλάδος) θα αντιμετωπίσουν την ΚΠΡ.

Το βασικό θέμα συζήτησης σε όλη την πτήση ήταν φυσικά η αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Πάντως με την άφιξη της αποστολής στο Λονδίνο προέκυψε μια μικρή καθυστέρηση στον έλεγχο των διαβατηρίων. Είναι γνωστό πως οι Βρετανοί είναι σχολαστικοί στο θέμα ελέγχου όσων εισέρχονται στη χώρα τους κι έτσι οι Γκολάσα, Περέιρα και Κάτσε, έπεσαν πάνω στους τυπικούς υπαλλήλους που έλεγξαν πολλαπλά την ορθότητα των εγγράφων των ποδοσφαιριστών.

Πλέον οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ξεκουράζονται γιατί το αυριανό τεστ με την ΚΠΡ στο Λόφτους Ρόουντ είναι σημαντικό έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσει ρυθμό σε ευρωπαϊκό κλίμα αγώνων με αντίπαλο μια ομάδα που σε μια βδομάδα από αύριο μπαίνει στην μάχη της Πρέμιερ λιγκ.

 

 

 

By