Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παπαγεωργίου: Δεν είχαμε καποιο πρόβλημα με τους βουλευτές για τη ΔΕΗ

«Υπάρχει πλήρης εξασφάλιση των εργαζομένων»

deh-800x533

Μετά την κατηγορηματική διαβεβαίωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη ότι το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ δεν έχει δημιουργήσει κανένα ενδοκυβερνητικό θέμα και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι οι διαρροές περί δυσαρέσκειας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις επίμαχες ρυθμίσεις, δεν έχουν ρεαλιστική βάση.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα ή ιδιαίτερο ζήτημα, διότι τα είχαμε συζητήσει προ πολλού αυτά. Ίσως ο κ. Κουκουλόπουλος να αναφερόταν στο γενικότερο πλαίσιο, αλλά ειδικά στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ» – και μετείχε και στη σύσκεψη – συζητήσαμε το νομοσχέδιο που είναι ήδη κατατεθημένο και θα συζητηθεί στη Βουλή. Είναι δεδομένο ότι κοιτάξαμε, πάντως, κάποια ειδικότερα θέματα. Ένα από αυτά, που έπρεπε να γίνει λίγο πιο σαφές και να μη γίνει κακόπιστη ερμηνεία, (είναι αυτό των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων). Θα γίνει μια λεκτική διατύπωση, για να είναι περισσότερο σαφής«.

Ειδικότερα όπως διευκρίνισε: «Θα δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα έχει το 30% και θα είναι ίδια με τη ΔΕΗ, σε μικρότερο μέγεθος, με το 30% σε όλα. Ορισμένα (υδροηλεκτρικά) θα μπουν σ’ αυτή και το 70% θα μείνει στη μητρική ΔΕΗ, η οποία θα ιδιωτικοποιηθεί και τα έσοδα από αυτήν την ιδιωτικοποίηση θα πάνε στη ΔΕΗ. Πετυχαίνουμε το στόχο έτσι που μας έχει θέσει η Ε.Ε. και όχι η τρόικα, ο οποίος είναι η απελευθέρωση της αγοράς, με έναν δεύτερο παίκτη στην αγορά, σε όλο το φάσμα, με μια οργανωμένη ιδιωτικοποίηση, χωρίς να πειραχθεί κάτι από τη ΔΕΗ και ταυτόχρονα έχουμε δύο εταιρείες, βιώσιμες, μία κρατική και μία ιδιωτική».

Ο κ. Παπαγεωργίου έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι  «υπάρχει πλήρης εξασφάλιση των εργαζομένων» και πρόσθεσε: «Η Ε.Ε. λέει ότι οι τρίτοι πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση στις πηγές ενέργειας, είτε αυτές λέγονται νερό είτε λιγνίτης είτε οτιδήποτε, π.χ. φυσικό αέριο. Αυτό, για να επιτευχθεί, χρειαζόταν κάποιες κινήσεις και έτσι σκεφθήκαμε μια οργανωμένη κίνηση με το μοντέλο της δημιουργίας μιας εταιρείας, ώστε να είναι μεγάλο και το επενδυτικό ενδιαφέρον και άρα το όφελος της ΔΕΗ«.

By