Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τους 180

«Θέλω να πιστεύω πως ο ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης δεν θα συμβάλλουν στην παράταση του βίου μιας κακής κυβέρνησης»

Papadimoulis

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 βουλευτές που είναι απαραίτητοι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Παίρνοντας εμμέσως θέση και στα σενάρια που θέλουν τον Φώτη Κουβέλη για πρόεδρο της δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα προς της ΔΗΜΑΡ λέγοντας χαρακτηριστικά : «θέλω να πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ, που έχει σε λίγες εβδομάδες το συνέδριό της και προσωπικά ο Φ. Κουβέλης, δεν θα συμβάλλουν στην παράταση του βίου μιας καταστροφικής πολιτικής και μιας κακής κυβέρνησης» και πρόσθεσε «Από εκεί και πέρα, για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αυτό που προέχει είναι τα προβλήματά τους και μία διαφορετική πολιτική για την αντιμετώπισή τους και όχι η ονοματολογία περί τον πρόεδρο».

«Στόχος μας είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να ηττηθεί αυτή η πολιτική μία ώρα αρχύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και σχολίασε τους βασικούς άξονες του κυβενρητικού προγράμματος που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. «Το πρόγραμμα μίας πολιτικής δύναμης που διεκδικεί βάσιμα την διακυβέρνηση του τόπου οφείλει να είναι σε διαρκή επεξεργασία. Αυτό που ζητάει από εμάς ο κόσμος είναι πιο συγκεκριμένες θέσεις, που να εξειδικεύουν τις ήδη υπάρχουσες συλλογικές μας αποφάσεις, χρονοδιάγραμμα, στόχους, σχέδιο, προτεραιότητες, ιεραρχήσεις» σημείωσε και συμπλήρωσε : «Ήδη βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο και τις επόμενες μέρες και εβδομάδες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες».

 

By