Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Επιδιώκουμε ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να βγει από μία βουλή με νωπή λαϊκή εντολή»

papadimoulis

Πολιτική πανστρατιά για να μην περάσει η «καταστροφική πολιτική για τη ΔΕΗ» ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα επεσήμανε πως το κόμμα του «θα επιδιώκει γύρω από κοινούς στόχους την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «που έχουν παρόμοιες επιδιώξεις» σε συσπείρωση και συμπαράταξη.

«Όσο περνά ο χρόνος, ασάφειες, ίσες αποστάσεις και λογικές και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφύλαξ δεν θα έχουν έδαφος να σταθούν», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «όταν τα πράγματα ζορίζουν όλοι οφείλουν να κάνουν σαφείς επιλογές με όρους ειλικρίνειας, συνέπειας και διαφάνειας. Αν πατάει κανείς σε δύο βάρκες τότε κινδυνεύει να πέσει στο νερό».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο κ. Παπαδημούλης υποστηρίζει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν «άκρως αρνητική» και σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η κυβερνητική στάση, καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά την ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα από το κανονικό, για να περάσει μέσα από τα πλήρως ελεγχόμενα θερινά τμήματα πάρα πολύ κακές επιλογές, όπως είναι το σπάσιμο της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» που είναι ένα από τα φιλέτα .Στην Ελλάδα πάνε να πουλήσουν τα δίκτυα μέσω του ΑΔΜΗΕ, κομματιάζουν τη ΔΕΗ και πάνε να πουλήσουν τα φιλέτα «μπιρ παρά». Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε αυτή την επιλογή».

Τέλος  ερωτηθείς για το θέμα της προεδρικής εκλογής, διατύπωσε την άποψη πως  «ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να βγει από μια Βουλή με νωπή λαϊκή εντολή και να μη δοθεί μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας παράταση για άλλα δύο χρόνια σε μια καταστροφική μνημονιακή πολιτική και σε μια κακή κυβέρνηση που την στηρίζει πια το 30% του ελληνικού λαού, όπως αποδείχτηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές».

 

By