Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση μετράει μήνες

«Αν γίνουμε κυβέρνηση θα στηθούν ξόβεργες για να είμαστε σύντομη παρένθεση»

papadimoulis

Μετά τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως είναι πολύ κοντά οι εκλογές και πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Κόκκινο» ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «H κυβέρνηση πλέον μετράει μήνες και μάλιστα όχι πολλούς. Έχουν μπροστά τους την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχουν ψηφίσει και τον έλεγχο της Τρόικα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Αν γίνει αυτό και με τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα στα οποία έχουν συμφωνήσει, τότε όχι μόνο δεν θα βρουν 180 βουλευτές, αλλά ούτε την ψήφο τους».

«Tο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προτιμήσει την ήττα από μια βέβαιη συντριβή» επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως ανέφερε, «αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε επανάπαυση. Μακριά από μας η θεωρία του «ώριμου φρούτου» και του «αυτόματου πιλότου», διότι το κατεστημένο στήνει παγίδες στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να περάσει στο εφεδρικό σενάριο της «σύντομης αριστερής παρένθεσης».

Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση «θα στηθούν «ξόβεργες» -με την υποστήριξη και των διεθνών κέντρων- προκειμένου η αλλαγή αυτή να είναι μια σύντομη παρένθεση» και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να προετοιμαστεί προκειμένου να αποφύγει τις κακοτοπιές και να προχωρήσει το πρόγραμμά του».

By