Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: «Κύριε Γιούνκερ, κύριε Μοσχοβισί, δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη»

«Ο κύριος Γιούνκερ μας είπε ότι είναι νόμιμο… Ναι, αλλά είναι και ανήθικο και άδικο και προκλητικό»

giounker

«Κύριε Γιούνκερ, κύριε Μοσχοβισί, δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη. Γιατί οι κυβερνήσεις σας και τα κόμματά σας έφτιαξαν αυτή τη νομοθεσία, τη διατηρούν και την εφαρμόζουν, με αποτέλεσμα αυτή την κραυγαλέα φοροαποφυγή των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, με τις μυστικές φορολογικές συμφωνίες«, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας σήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το μεγάλο σκάνδαλο της φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιριών, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε:

«Το αποτέλεσμα είναι να πληρώνουν περισσότερους φόρους οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κύριος Γιούνκερ μας είπε ότι είναι νόμιμο… Ναι, αλλά είναι και ανήθικο και άδικο και προκλητικό. Και γι” αυτό πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Αν θέλουμε να μην υπάρχουν «φορολογικοί παράδεισοι» στην καρδιά της Ευρώπης χρειάζεται να υπάρξει μια ελάχιστη φορολογική εναρμόνιση που να το απαγορεύει και να το τιμωρεί αυστηρά.

Δεν μας αρκεί η έρευνα της Κομισιόν. Γιατί είναι χρονοβόρα και μέχρι τώρα αναποτελεσματική. Ζητάμε ειδική εξεταστική επιτροπή από το Ευρωκοινοβούλιο, που θα βγάλει ταχύτατα πόρισμα και εσείς, επιτέλους, να αναλάβετε δεσμεύσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα».

By