Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαδημούλης: Εξετάζουμε δική μας πρωτοβουλία για το αντιρατσιστικό

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το κυριότερο όπλο για την αντιμετώπιση του ναζισμού είναι η πολιτική, ηθική του απομόνωση».

www.fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
www.fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Το ενδεχόμενο να λάβει δική του πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον realfm 97.8 ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «εμείς εξετάζουμε το ενδεχόμενο να πάρουμε και δική μας πρωτοβουλία. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι χρειάζεται και η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας που είναι σε αχρησία από το 1979 μέχρι σήμερα -την ανακάλυψε εκ των υστέρων ως επιχείρημα η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν εφαρμόζεται- και αυστηρότερη νομοθεσία. Και έχει μια αξία ότι το ζητάει και σήμερα κιόλας η αρμόδια Επίτροπος, η Σεσίλια Μάλμστρομ με σημερινές της δηλώσεις».

«Νομίζω ότι το κυριότερο για την αντιμετώπιση του ναζισμού -που είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία- είναι η πολιτική, ηθική του απομόνωση, να μην τον καθιστούν κάποιοι κομμάτι του πολιτικού παιγνίου με την επικίνδυνη “θεωρία των δύο άκρων” και το δεύτερο, η ποινική αντιμετώπιση των κολάσιμων ποινικών πράξεων αυτής της συμμορίας», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By