Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παπαδημούλης: Τίθεται θέμα παραίτησης του Χαράλαμπου Αθανασίου

«Τώρα έρχεται ο Χαρ.Αθανασίου και λέει ότι έγινε «εκ παραδρομής». Τι εκ παραδρομής; Το καταγγείλαμε στη Βουλή και εκείνοι επέμειναν να το ψηφίσουν. Πέρασε από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, από τρία υπουργεία και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης»

athanasiou

 

Ζήτημα παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ρυθμίσεις για τους καταχραστές του Δημοσίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 o Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε πως η διάταξη που μετατρέπει από κακούργημα σε πλημμέλημα το αδίκημα της κατάχρησης σε βάρος του Δημοσίου ψηφίστηκε στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και έμεινε σε ισχύ μερικές εβδομάδες.

«Τώρα έρχεται ο Χαρ.Αθανασίου και λέει ότι έγινε «εκ παραδρομής». Τι εκ παραδρομής; Το καταγγείλαμε στη Βουλή και εκείνοι επέμειναν να το ψηφίσουν. Πέρασε από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, από τρία υπουργεία και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης» τόνισε ο Δ.Παπαδημούλης θέτοντας παράλληλα θέμα ευθύνης των υπουργών που συνυπέγραψαν τη ρύθμιση:  «Υπάρχει θέμα ευθύνης των υπουργών που συνυπέγραψαν τη ρύθμιση. Οι δύο έχουν φύγει -Στουρνάρας και Μπαλτάκος- ο ένας παραμένει. Τα εκ παραδρομής του κ. Αθανασίου δεν πείθουν. Τίθεται θέμα παραίτησής του».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των ρυθμίσεων για τους καταχραστές του Δημοσίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις, καθώς τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συζητηθεί στα α” θερινό τμήμα της Βουλής ο νέος Ποινικός Κώδικας.

By