Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παπαμιμίκος για ΔΕΗ: Αν κατεβάσουν τους διακόπτες, θα πρέπει να πάμε σε επίταξη

«Δεν έχουν δικαίωμα να απειλούν»

isixos

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επίταξη» σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποιήσουν την απειλή τους για γενικό μπλακ άουτ στη χώρα, μέσα στο καλοκαίρι, διατύπωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ, εξέφρασε την ελπίδα » τα σωματεία των εργαζομένων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην προχωρήσουν σε ακραίες ενέργειες», ωστόσο επεσήμανε χαρακτηριστικά : «Αν όμως διανοηθούν να κατεβάσουν τους διακόπτες, τότε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επίταξη. Δεν μπορεί να παίζουμε με τον τουρισμό και την υγεία τόσων ανθρώπων. Έχουν δικαίωμα να απεργούν αλλά όχι να απειλούν».

Ο γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι έχει διασφαλιστεί να μην υπάρξουν απολύσεις για κανένα εργαζόμενο τα επόμενα 5 χρόνια και διευκρίνισε ότι η απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ είναι κοινοτική οδηγία. «Ο τρόπος που θα γίνει είναι μνημονιακή υποχρέωση», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε : «Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα, πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Από την πλευρά του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος καταλόγισε στην κυβέρνηση «Θατσερικές» συμπεριφορές στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και τόνισε πως το κόμμα του θα στηρίξει όλες τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις, ενώ κατέληξε χαρακτηριστικά » Η κυβέρνηση έχει κατεβάσει τους διακόπτες, όχι οι εργαζόμενοι».

 

 

By