Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαμιμίκος: «Θεσμικός εκβιασμός η καταψήφιση κάθε υποψήφιου για την ΠτΔ»

Mιλώντας στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

dimar-dimokratiki-aristera

Ο γραμματέας της Π.Ε της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, δήλβσε ότι «είναι θεσμικός εκβιασμός οι διακηρύξεις για καταψήφιση κάθε υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας«.

Χαρακτήρισε θεσμικά αθέμιτη την πρόκληση εκλογών από τη μειοψηφία της Βουλής με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική ανωμαλία.

Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να κοιτάει στο αύριο και να μην αναπαράγει το χθες.

«Στις δύσκολες αυτές ώρες της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης, και λίγο πριν τη διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν νοούνται παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων. Γι” αυτό και η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά«, υπογράμμισε.

Επίσης, απευθυνόμενος στους συνέδρους, ανέφερε ότι γνωρίζουν καλύτερα από εκείνον τους λόγους που επέβαλαν τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ, τι αυτή εξέφραζε στις εκλογές του 2012, και τι επιθυμούν να εκφράζει μετά από αυτό το συνέδριο.

«Προσωπικά όμως πιστεύω ότι με την αριστερά της ευθύνης, με την αριστερά που δεν αφορίζει άκριτα αλλά βάζει πάνω απ´ όλα το κοινωνικό συμφέρον, μπορούμε να συναντηθούμε ξανά«, πρόσθεσε ο γραμματέας της ΝΔ.

By