Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιώργος Παπανδρέου: δεύτερο «χτύπημα» με φόντο το Βορίδη

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ψάχνει γραφεία και επανατοποθετείται στο πολιτικό σκηνικό

boridisΔεύτερη ηχηρή παρέμβαση με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη στο συνέδριο του κόμματός του, έκανε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σηματοδοτώντας ένα δυναμικό ξεκίνημα στη δημόσια σφαίρα.
Μετά τη δήλωση στήριξης στον επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για αναζήτηση γραφείων από τον πρώην Πρόεδρων του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η δήλωσή του για το κατηγορώ που απηύθυνε ο Μάκης Βορίδης στον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
«Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι” αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας» επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου στη δήλωσή του, έχοντας προαναγγείλει πρωτοβουλίες για τη δημοκρατική παράταξη.
Αναλυτικά η δήλωση Παπανδρέου:
«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.
Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.
Οσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;
Ολοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι” αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.
Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;
Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.
Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.
Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.
Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα – για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.
Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.
Ο,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By