Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παπανδρέου και Λαυρεντιάδη δείχνει ο Άκης

Ο πρώην υπουργός μιλά για συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος του

fosphotos.com
fosphotos.com

Τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και στελέχη των media δείχνει ως υπεύθυνους για την «επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος του» ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, που απολογείται για τρίτη μέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υποστήριξε πως το θέμα είναι πολιτικό προσθέτοντας πως «τις τελευταίες μέρες βλέπω να ξαναφουντώνει το κλίμα συνεργασίας των δυνάμεων που το 2010 έκαναν την επικοινωνιακή επίθεση σε βάρος μου» κατονομάζοντας ξανά τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και επιχειρηματίες που στρατεύτηκαν, όπως είπε, εναντίον του.

«Πολιτικό είναι το θέμα. Βλέπω πάλι αμυδρά, με άλλη σύνθεση πια, να γίνεται το ίδιο … Είστε και εσείς κάτω από αυτήν την επιρροή, δυστυχώς πλανάται από πάνω μας τέτοιο κλίμα και τέτοια παρέμβαση από έξω. Να φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε το έξωθεν κλίμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι δεν δωροδοκήθηκε, τονίζοντας πως «Θα επιμείνω σε αυτό. Δεν θέλω να ξεπροβάλλει από την πλευρά του δικαστηρίου η άποψη που δεν τα δέχεται όλα αυτά, με μια καταδίκη, κάτω από παρεμβάσεις βέβαια και όχι γιατί έχει πειστεί».

Ανέφερε ότι είναι στοχοποιημένος ενώ σε ερωτήσεις που του υπέβαλε ο εισαγγελέας του απάντησε: «Με κουτσομπολιά θα με αγγίξετε κύριε Εισαγγελέα; Έχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Αναφερόμενος στα υποβρύχια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου λέγοντας πως η FERROSTALL για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκ. ευρώ γενικά και αόριστα.

«Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο «κύκλο προσευχής» που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για τα χειρόγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για πλαστά έγγραφα. Κατηγόρησε, δε, την πολιτική αγωγή ότι διαχειρίζεται κλοπιμαία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων,  την Τρίτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία Νόμπιλις  μέσω της εταιρείας κατηγορείται ότι απέκτησε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και πάλι στην «επικοινωνιακή καταιγίδα» που έζησαν με τη σύζυγο του μετά την αγορά του επίμαχου ακινήτου. Οπως είπε «υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By