Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σαμαράς: Στόχος να κερδίσουμε τις επενδύσεις

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός με τον Κάρολο Παπούλια.

Για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Κίνα και στο Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός.

papoulias samaras
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

«Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα τη νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου».

«Στόχος να κερδίσουμε το μεγάλο ζητούμενο που είναι οι επενδύσεις για περιορισθεί η ανεργία», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «ήταν ένα πολύ καλό ταξίδι και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ρώτησε τον κ. Σαμαρά για τις εντυπώσεις τους από το ταξίδι στη Σαγκάη. «Είναι άλλος κόσμος, μια περιοχή που και σε εκείνον που περιμένει να δει κάτι το διαφορετικό, δεν προσδοκά ποτέ να δει αυτό που είδαμε εμείς» απάντησε ο Πρωθυπουργός και μετέφερε την πρόσκληση του προέδρου της Κίνας στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα: «Ο Πρόεδρος της Κίνας σας περιμένει με μεγάλη χαρά. Ηταν εκ μέρους του πολύ ξεκάθαρο ότι χάρηκε πολύ για την πρόσκληση να έρθει εκείνος εδώ. Είναι καινούργια ηγεσία. Σας περιμένει, όπως έδωσα επίσης εκ μέρους σας την πρόσκληση και στον κ.Αλίεφ, που επίσης θα έρθει» του είπε χαρακτηριστικά.

By