Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παπούλιας: «Ο λαός ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τις θυσίες των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της κρίσης

papoulias650_281013

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω από όσα έχει ήδη δώσει.

«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο. Μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού. Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του και σήμερα έδωσε ό,τι μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση και αυτό πρέπει να εκτιμηθεί στην Ευρώπη. Ο λαός ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, δεν μπορεί να δώσει τίποτα περισσότερο. Μη νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα υποκύψει σε εκβιασμούς γιατί ποτέ δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς».

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με απουσίες και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς, σε μία ακτίνα εκατοντάδων μέτρων γύρω από την εξέδρα των επισήμων η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο με την επίδειξη ειδικής διαπίστευσης. Παράλληλα, τμήμα της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου παρέμεινε κλειστό για το κοινό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην παρέλαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ απόντες ήταν οι εκπρόσωποι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ. Απών ήταν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη κανονικά στη σημερινή παρέλαση.

By