Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία με την τρόικα

Δεν υπάρχει θέμα συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα

pappas_syriza600Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπογράψει καμία συμφωνία με τους δανειστές ερήμην του ελληνικού λαού.

Μιλώντας στο SBC, ανέφερε ακόμα ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο των θεσμικών ρόλων, με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το θέμα συνάντησης Σαμαρά – Τσίπρα δεν έχει τεθεί ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα:

«Αν περιμένει κανείς ότι θα γίνει μια τέτοια συνάντηση και θα υπάρξει υπαναχώρηση του Τσίπρα, κάνει λάθος».

Ωστόσο, ο κ. Παππάς τόνισε εκ νέου πως εάν κληθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα επαναλάβει την πάγια θέση του ότι πρέπει να γίνουν εκλογές αμέσως και άρα οφείλει ο κ. Σαμαράς να παραιτηθεί.

Παράλληλα, ακολουθώντας και εκείνος τη «γραμμή Βούτση», έθεσε ένα μίνιμουμ πεδίο συνεννόησης με την κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Θα περιμέναμε να πει η κυβέρνηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, να πει ότι το μνημόνιο δεν πέτυχε και ότι τα προαπαιτούμενα δεν γίνεται να υλοποιηθούν».

Καθώς φαίνεται, πέρα από όλα τα άλλα, το πιο κρίσιμο και ουσιαστικό που χωρίζει τις δύο πλευρές (κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ) είναι η διαφορετική στρατηγική στο θέμα του χρέους: Η μεν πρώτη βασίζει όλη την προσπάθειά της στην άποψη ότι το χρέος είναι βιώσιμο και άρα δεν χρειάζεται επ” αυτού καμία πίεση προς δανειστές και εταίρους, ο δε ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο, απαιτείται μια μεγάλη απομείωσή του και από εκεί οφείλει να ξεκινήσει σκληρή διαπραγμάτευση μια νέα κυβέρνηση.

By