Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στον Εισαγγελέα τη Δευτέρα ο Πελεγρίνης- Νέα 48ωρη απεργία στο ΕΚΠΑ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου ανέστειλαν την απεργία τους

panepistimio athinon

 

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καλείται την ερχόμενη Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης. Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει μετά από αναφορά στον Άρειο Πάγο του υπουργού Παιδείας Κωνσταντινου Αρβανιτόπουλου που ζητούσε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των πρυτάνεων για τις συνεχιζόμενες απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων και τη μη απογραφή και αξιολόγηση των υπαλλήλων. Ωστόσο αναμένεται εαν η εισαγγελία θα αποφασίσει την άσκηση ποινικής δίωξης ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Εν τω μεταξύ, νέα 48ωρη απεργία έως τη Δευτέρα αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι συνάδελφοι τους στο Μετσόβιο τελικά αναστέλλουν την απεργία τους η οποία, ούτως η άλλως, δεν επηρέαζε την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος. Εν μέσω όλων αυτών ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάστηκαν κι αυτό της επιστράτευσης, κάτι που ωστόσο το υπουργείο παιδείας δεν  βλέπει με καλό μάτι.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται», όπως αναφέρει, «σκοτεινά σχέδια».

πηγή: athina9.84

(Visited 1 times, 1 visits today)
By