Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Παράγοντας σταθερότητας για Ελλάδα και Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια αλλάζοντας την οικονομική πολιτική

syriza660

Τη διαβεβαίωση ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας για την Ελλάδα και την Ευρώπη, υπογραμμίζει εκτενής ανάλυση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, με την οποία επικρίνεται έντονα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «τις συνεχείς προσπάθειες απαξίωσης των μετοχών που ανήκουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στο ελληνικό Δημόσιο, με τη μέθοδο των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις τιμές κτήσης, αλλά και από τις τρέχουσες χρηματιστηριακές». Το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής επιφυλάσσεται να εξετάσει «τη δυνατότητα τροποποίησης των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου». Ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει ως ολέθρια τη «μεθόδευση του υπουργείου Οικονομικών για τον αναβαλλόμενο φόρο προς όφελος των τραπεζιτών που προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΚΤ».

Η ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια αλλάζοντας την οικονομική πολιτική, διεκδικώντας ταυτόχρονα τη διαγραφή τού μεγαλύτερου μέρους τους χρέους και την αποπληρωμή τού υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση των δανεικών συμβάσεων σε ευρωπαϊκό (και όχι διμερές) επίπεδο, στο πλαίσιο ενός συνολικού ευρωπαϊκού σχεδίου για την αντιμετώπιση του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, βιωσιμότητας και αειφορίας.

By