Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Παράθυρο» για την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

Σίγουρη η πρωτιά της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας

stournaras

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το θέμα της κατάργησης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του Ant1.

Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι είναι κυβερνητική δέσμευση η μείωση της φορολογίας με την προϋπόθεση ότι θα τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία.

Ωστόσο,  ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την δυσαρέσκεια του  για τα αποτελέσματα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως  «άδειασμα» στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα  Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως δεν είναι ευχαριστημένος, καθώς, όπως είπε, το βάρος πέφτει στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «μεσαία και μεγάλα ψάρια».

«Μεγάλη μάχη θα δοθεί στη φοροδιαφυγή. Εκεί δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχω όμως την αίσθηση ότι συνήθως κυνηγάμε τους συνήθεις ύποπτους, μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες. Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη προσπάθεια σε αυτά που λέμε μεσαία και μεγάλα ψάρια, αυτά που φοροδιαφεύγουν και ζουν εις βάρος των υπολοίπων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας, τέλος, για τις ευρωεκλογές ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε σίγουρος για την πρωτιά της κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής αφού ο κόσμος έχει κατανοήσει ότι μετά τις δυσκολίες και τις τεράστιες θυσίες του, τώρα τελείωσαν τα δύσκολα, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς η οικονομία και ξεκινά να μειώνεται σιγά σιγά η ανεργία.

 

By