Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παράνομη εκχώρηση δημόσιας παραλίας στο Δορούφι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην έγγραφη απάντηση που διαβίβασαν στη Βουλή τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας αναφέρουν ότι υπήρξε Κοινή Υπουργική Απόφαση για λόγους ασφαλείας, σημειώνοντας ότι σε αυτή ορίζεται ρητά ότι επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των σχετικών λιμενικών έργων

vouli-dispistia

Λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας επικαλείται η κυβέρνηση για την εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας, αλλά και τη λήψη μέτρων θαλάσσιας πρόσβασης σε εκτός σχεδίου ακίνητο στο Δορούφι Ερμιονίδας του Ολλανδού βασιλιά.

Στην έγγραφη απάντηση που διαβίβασαν στη Βουλή τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας αναφέρουν ότι υπήρξε Κοινή Υπουργική Απόφαση για λόγους ασφαλείας, σημειώνοντας ότι σε αυτή ορίζεται ρητά ότι επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των σχετικών λιμενικών έργων. Συμπληρώνεται δε, ότι ο αρχιτέκτονας μηχανικός της ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα έχει αποστείλει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής βεβαίωση έναρξη οικοδομικών εργασιών επισυνάπτοντας τα σχέδια μελέτης.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Νάντια Βαλαβάνη. Οι βουλευτές ανέφεραν ότι ενώ η ΚΥΑ εκδόθηκε με επίκληση του δημοσίου συμφέροντος και την επιχειρηματολογία ότι το οίκημα ανήκει στο Ολλανδικό Κράτος, στην πραγματικότητα το ακίνητο έχει αγοραστεί στο όνομα του Βίλεμ-Αλεξάντερ Κλάους, τότε πρίγκιπα του Θρόνου της Ολλανδίας και πλέον Βασιλιά της χώρας.

By