Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σύννεφα» πάνω από τον ΟΠΑΠ

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο μοναδικός υποψήφιος Emma Delta.

Του Νίκου Φιλιππίδη

‘Εληξε η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την «μητέρα των μαχών» μεταξύ εγχώριων (κατά κύριο λόγο) και ξένων επενδυτικών σχημάτων, για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ / Αθήνα, Τετάρτη 17 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Καλή Πρωτομαγιά ή Μεγάλη Τετάρτη αναμένονται οι νεώτερες εξελίξεις για την παραχώρηση του 33% του ΟΠΑΠ, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε μέχρι ο μοναδικός υποψήφιος Emma Delta προκειμένου να απαντήσει στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ για κατάθεση βελτιωμένης προσφοράς.

Η εξέλιξη έχει θορυβήσει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, καθώς ακολουθεί την συβιλλική δήλωση του Τσέχου επικεφαλής του PPF Group Jiri Smejc. Ο συνεταίρος του του Δημήτρη Μελισσανίδη, δήλωσε ότι «η Εmma Delta κατέθεσε μια δίκαιη και ανοιχτή προσφορά για τον ΟΠΑΠ», ενώ ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε ότι ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει αν η Emma Delta θα αυξήσει την προσφορά της για τον ΟΠΑΠ, όπως της έχει ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Τσέχου επιχειρηματία δεν έχει πρόβλημα να προχωρήσει σε βελτίωση της προσφοράς των 622 εκ. ευρώ σε ένα ποσό πάνω από τα 650 εκ. ευρώ, ωστόσο έχει προβληματιστεί έντονα για την επόμενη μέρα μετά την αποκρατικοποίηση του οργανισμού, από την αντίδραση του του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ ζήτησε η Emma Delta.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έκανε αποδεκτό το αίτημα και θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση«η Emma Delta ζήτησε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή βελτιωμένης προσφοράς για την απόκτηση ποσοστού 33% της ανώνυμης εταιρείας «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε. (ΟΠΑΠ Α.Ε.)», μέχρι την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα παράτασης και θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα την 1η Μαΐου 2013 και ώρα 14.00».

By