Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράταση της έκθεσης για το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Για τέσσερις μήνες λόγω της μεγάλης επιτυχίας.

antikythiraΈως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται, λόγω της μεγάλης της επιτυχίας, η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός», που υπήρξε η αφορμή και το κέντρο ενός ζωηρού διεθνούς επιστημονικού διαλόγου.

Η επισκεψιμότητα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αυξήθηκε κατά 50%, στο διάστημα τις λειτουργίας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, ενώ τα σχόλια τόσο στα βιβλία επισκεπτών του Μουσείου όσο και στον ελληνικό και διεθνή Τύπο υπήρξαν διθυραμβικά.

Έργο μιας πολυπληθούς διεπιστημονικής ομάδας, η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό τα ευρήματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το οποίο εντοπίστηκε το 1900 από σφουγγαράδες από τη Σύμη.

Η έρευνά του εγκαινίασε την ενάλια αρχαιολογία στην Ελλάδα και προσέφερε μια νέα, ανεκτίμητη προσέγγιση στην αρχαία ελληνική τεχνολογία. Από τότε ως σήμερα συναρπάζει η μυθιστορηματική του ανέλκυση καθώς και η πολύπλοκη δομή και λειτουργία του περίφημου «Μηχανισμού των Αντικυθήρων», του πρώτου αναλογικού ημερολογιακού υπολογιστή της ανθρωπότητας, που συμπεριλαμβανόταν στο φορτίο του.

By