Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διετής παράταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων

Με διάταξη του υπουργείου Εργασίας θα ανανεωθούν τα βιβλιάρια ασθενείας για ένα χρόνο.

asfalisiΔιάταξη με την οποία προβλέπεται αλλαγή των προϋποθέσεων για τη χορήγηση και ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης προχώρησε στην κίνηση αυτή αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο της ανεργίας που πλήττει τη χώρα, ανταποκρινόμενος παράλληλα στο αίτημα των πολιτών που δεν μπορούσαν να συμπληρώσουν τις μέχρι σήμερα προϋποθέσεις.

Πλέον η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, θα γίνεται με τη συμπλήρωση τουλάχιστον 50 ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2012), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο.

Παράλληλα, η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, παρατείνεται έως τον Φεβρουάριο του 2014.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας 29-55 ετών, θα καλύπτονται για δύο ακόμα χρόνια από τον τελευταίο ασφαλιστικό φορέα τους, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης, με το όριο να αυξάνεται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος πέραν των 29 ετών.

 

 

By