Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράταση ως τον Αύγουστο για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ

Οι υπάλληλοι που εντάσσονται στη διαδικασία είναι περισσότερο ασφαλείς αφού εξαιρούνται της διαδικασίας διαθεσιμότητας, τόνισε ο κ.Ντινόπουλος

grafeio-ergasia-dimosioi upalliloi

Παράταση έως και τον Αύγουστο θα πάρει η διαδικασία της εθελοντικής, διαδημοτικής κινητικότητας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Όπως δήλωσε το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, σε ημερίδα ενημέρωσης των νεοεκλεγέντων αιρετών, που διοργάνωσαν η ΚΕΔΕ, η ΕΕΤΑ και το υπουργείο Εσωτερικών, άμεσα θα κοινοποιηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιμηκύνει το χρονικό περιθώριο για τη διαδημοτική κινητικότητα έως και τον Αύγουστο.

Ο κ. Ντινόπουλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος απολύσεων πίσω από τη διαδημοτική κινητικότητα, αλλά ότι αντιθέτως οι υπάλληλοι που εντάσσονται στη διαδικασία είναι περισσότερο ασφαλείς αφού εξαιρούνται της διαδικασίας διαθεσιμότητας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «πρέπει να κάνουμε γνωστό στους εργαζόμενους ότι δεξαμενή απολύσεων δεν υπάρχει».

Ο υπουργός Εσωτερικών στηλίτευσε την από έδρας δήλωση του προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου ότι οι υπάλληλοι κινδυνεύουν από απόλυση.

By