Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παράτησαν τις σορούς μεταναστών στο λιμάνι της Σάμου

Οι διασωθέντες, μέχρι στιγμής είναι 17, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίας αναζητούνται τουλάχιστον άλλα 15 άτομα, αλλά οι έρευνες παραμένουν άκαρπες

metanastes-samos2

Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στη Σάμο με τις σορούς των δύο ατόμων που πνίγηκαν, την ώρα που παραμένουν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από το νέο τραγικό ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

Οι σοροί ενός άνδρα και μίας γυναίκας τοποθετήθηκαν σε σακούλες και παρέμειναν στο σκάφος του λιμενικού για περισσότερες από τρεις ώρες. Τα γραφεία τελετών του νησιού αρνούνταν να τις παραλάβουν, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα έξοδα του ναυαγίου της 5ης Μαΐου και ο Λιμενάρχης της Σάμου, Νίκος Κωνσταντέλλης, απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει μια λύση. Άρνηση υπήρχε και από την πλευρά του ΕΚΑΒ, εξαιτίας της πάγιας αρχής που υπάρχει να μην μεταφέρονται νεκροί με ασθενοφόρο.

Τελικά το απόγευμα παρέλαβε τις σορούς η κινητή μονάδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου και τις μετέφερε στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Οι διασωθέντες, μέχρι στιγμής είναι 17, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίας αναζητούνται τουλάχιστον άλλα 15 άτομα, αλλά οι έρευνες παραμένουν άκαρπες. Δυο διασωθέντες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χίο και ένας ακόμη, ανήλικος, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μυτιλήνη.

By