Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο καρδιοπαθούς που κατήγγειλε φακελάκι

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή

asthenoforo4-1-600x369

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ” εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ” επάγγελμα.Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Οπως γράφει σήμερα το «Εθνος», ο άτυχος καρδιοπαθής ήταν συνταξιούχος του ΝΑΤ, ο οποίος είχε προβεί δημοσίως σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ενώ είχε υποστεί έμφραγμα, ο γιατρός τού ζητούσε επί 18 ημέρες 1.500 ευρώ για να τον χειρουργήσει.

Ο ασθενής είχε κάνει λόγο για «κοινό εκβιαστή», ο οποίος τον απειλούσε ότι αν δεν λάμβανε τα χρήματα, θα του έδινε εξιτήριο από το νοσοκομείο.Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης ο χειρουργός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και ο ασθενής υπεβλήθη σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Παρ” όλα αυτά, μία ημέρα μετά το χειρουργείο ο συνταξιούχος υπέστη ανακοπή και κατέληξε, ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Οι συγγενείς του εκλιπόντος θεωρούν καθοριστικό τις 18 ημέρες που καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί η επέμβαση και ζήτησαν τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ενημερωθούν για τον χρόνο και τα αίτια θανάτου του ηλικιωμένου.

Οι γιατροί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώθηκε πως η κατάσταση του ασθενούς ήταν πιο επιβαρημένη από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί και χαρακτηρίζουν «θαύμα» το γεγονός ότι βγήκε ζωντανός από το χειρουργείο.

By